PROFESIONALAC: Nenad Mirosavljević igrao u Partizanu, a sad navija za Zvezdu
Foto: Saša Pavlić

Razočarao grobare

PROFESIONALAC: Nenad Mirosavljević igrao u Partizanu, a sad navija za Zvezdu

Fudbal -
Bivši napadač crno-belih otkrio da je često uz crveno-bele, a Kurir vas podseća na još neke igrače za koje se glasno govori da su igrali za jedan klub, a navijali za ljutog rivala

Stara je i urbana legenda da je veliki broj zvezdaša igrao za Partizan i obrnuto, da je mnogo partizanovaca nosilo dres Crvene zvezde.Ovu priču ponovo je aktivirao iskusni napadač Čukaričkog Nenad Mirosavljević, koji se javno pohvalio da je veliki navijač crveno-belih. Ništa tu ne bi bilo čudno da Mirosavljević u sezoni 2006/2007. nije igrao za Partizan, odnosno da je bio dželat Crvene zvezde godinu dana kasnije, kad je na Marakani u 117. minutu postigao odlučujući gol za kiparski Apoel i izbacio crveno-bele iz kvalifikacija za Ligu Evrope.- Sinovi vole košarku i često smo na evropskim utakmicama Crvene zvezde. Pre odlaska mora i protokol da se ispuni, odnosno da se uniformišemo u crveno-bele boje. Meni, po pravilu, sledi kačket - otkrio je u listu Sport Nenad Mirosavljević, čiji je telefon juče ipak bio nedostupan.Uvek je bilo nagađanja u vezi s navijačkim opredeljenjima fudbalera Partizana i Crvene zvezde. Beogradom su odvajkada kolale priče da mnogi koji igraju za jedan klub u stvari simpatišu drugi. Nismo ni prvi ni poslednji koji smo ovo napisali. Ipak, malo je onih koji su se javno deklarisali. Dete Partizana Miloš Bosančić priznao je da je uvek navijao za Crvenu zvezdu, a prošle godine je ispunio sebi želju i obukao crveno-beli dres. Njegov primer sledio je i Nemanja Radonjić.Daleko je više onih za koje su „prijatelji iz detinjstva“ tvrdili da navodno imaju drugu navijačku pripadnost. Glas da su kao deca navijali za Partizan pratio je Nikolu Žigića, Marjana Markovića, Darka Lazovića, Aleksandra Pantića... I na drugoj strani je bilo sličnih primera, a najočitiji je legenda crno-belih Zoran Mirković. Isto tako je i bivši direktor Partizana Nenad Bjeković, dok je igrao za Proleter, izjavljivao da navija za Zvezdu i da bi voleo da pređe u taj klub. Pored njega, pripadnost Zvezdi navodno su morali da kriju Jovan Jezerkić, Branimir Bajić, Ljubomir Fejsa, Aleksandar Volkov...

Promenio bojeSTOJKOVIĆU OPROSTILI RUŽNU PROŠLOSTVladimir Stojković došao je u žižu javnosti kad je u leto 2010. godine potpisao za Partizan. Ništa tu ne bi bilo strašno da javno nije govorio da njegovim venama teče crveno-bela krv, a onda na majici od navijača Partizana tražio da mu oproste ružnu prošlost. Navijači Crvene zvezde nikada nisu oprostili izdaju. Kao ni Milku Ðurovskom, koji je posle šest godina provedenih na Marakani otišao u Partizan.

Zvezdaši u PartizanuNENAD BJEKOVIĆDavao izjave u Tempu da bi iz Zrenjanina voleo da pređe u Zvezdu. Došao u Partizan i postao legenda tog kluba.ZORAN MIRKOVIĆUrbana legenda s Konjarnika kao klinac je bio zvezdaš. Njegov stariji brat zove se Zvezdan.LJUBOMIR FEJSAGlasine da je zvezdaš potvrdio je 2012, kad je na prijateljskoj utakmici Olimpijakosa i crveno-belih obukao Zvezdin dres.GORAN GAVRANČIĆU mlađim kategorijama igrao za Zvezdu i u Ukrajini tvrdio da navija za taj tim. Oprostio se od fudbala u Partizanu.MILKO ĐUROVSKIPotresao ondašnju SFR Jugoslaviju odlaskom u Partizan jer mu Crvena zvezda nije dala stan.VLADIMIR STOJKOVIĆNije krio da je zvezdaš, ali je posle dolaska u Partizan promenio stranu i postao vatreni partizanovac.ALEKSANDAR VOLKOVGradska priča je da je kao klinac provodio dane na severnoj tribini Marakane, što je on demantovao više puta.

Partizanovci u ZvezdiVELIBOR VASOVIĆIz revolta je 1963. prešao iz Partizana u Zvezdu, ali se vratio u Humsku. Bio je trener crveno-belih tri godine.MARJAN MARKOVIĆNavodno je u detinjstvu navijao za Partizan. U leto 2009. imao je ponudu iz Humske, ali ju je odbio.NIKOLA ŽIGIĆStara priča je da je popularni Žiga kao klinac bio partizanovac. Više puta je demantovao tu informaciju.DARKO KOVAČEVIĆNavodno je navijao za Partizan, ali ga je Dragan Džajić ubedio da dođe na Marakanu.ILIJA IVIĆRođen je u porodici partizanovaca. Nikada nije želeo da govori o tome, ali je uvek tvrdio da je zvezdaš.DARKO LAZOVIĆKada je dolazio u Zvezdu, Čačani su tvrdili da je nosio crno-beli dres u školi. Negirao je da je to istina.ĐORĐE RAKIĆPisalo se za njega da je partizanovac, ali je po dolasku na Marakanu rekao da je to obična laž.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track