MATIĆ: Idioti su me svađali sa Murinjom!
Foto: Profimedia

Najbolji među gubitnicima - uručena mu Zlatna lopta FSS

MATIĆ: Idioti su me svađali sa Murinjom!

Fudbal -
"Orao" iz tabora Čelsija kaže da se s bivšim trenerom često smejao glupostima koje su se ispredale o njihovom odnosu

Dobitnik Zlatne lopte za najboljeg igrača 2015. Nemanja Matić kaže da bi godina na izmaku bila zapamćena po trofejima s Čelsijem da veliku mrlju nije napravio rezultat reprezentacije. Uspeh nacionalnog tima ostaje glavni motiv za budućnost, dok na klupskom planu očekuje da se njegovi „plavci“ konsoliduju posle lošeg perioda u prvom delu sezone.

- Zlatna lopta je veliko priznanje za mene, ali i obaveza da u narednoj godini sa A reprezentacijom igramo bolje i dostojnije reprezentujemo naš fudbal - rekao je Matić.Šta očekujete od promena na klupi Čelsija?

- Murinjo više nije naš trener, ali je došao iskusni stručnjak Gus Hidink, koji je već radio u klubu, poznaje ljude, mentalitet, tako da očekujem povratak pobedničkog ritma. Smena nam je došla u zaista teškom trenutku, kada smo došli u nezavidan položaj. Nema tu šta da se doda. Da mi je žao, žao mi je, kao i celoj ekipi. Radio sam s gospodinom Murinjom dve prelepe godine, u kojima smo osvojili titulu i kup, tako da će ostati lepe uspomene na njega.Da li su ove poslednje reči i odgovor na spekulacije koje su opisivale vaš odnos kao nepodnošljiv?

- Nekoliko puta sam pročitao da sam imao loš odnos s njim, pa ću biti grub i reći da su autori toga obični idioti. Ali dobro, javna sam ličnost, pa mogu i o meni da napišu pogrešne stvari. Komentarisao sam i s Murinjom te tekstove i samo smo se smejali tome, jer sam ne samo s njim već i sa ostalim trenerima uvek imao korektne odnose. Radim svoj posao najbolje što umem, a on je to uvek cenio. Zbog toga smatram da je novinar koji je izmislio celu priču pravi idiot.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Vi ste pitali premijera Aleksandra Vučića o šansama za izgradnju stadiona, a sada taj objekat postaje sve izvesniji.

- Jedva čekam i zaista se nadam novom stadionu. Da budemo iskreni, stadioni Partizana i Crvene zvezde možda su svojevremeno bili lepi i funkcionalni, ali vreme ih je pregazilo. Nekoliko puta me je i bilo sramota kakve su ekipe dolazile da igraju na našim stadionima. Dobro se sećam kad su nam bili Francuzi u gostima... Mislim da je stadion potreban svima ako želimo da krenemo napred.

Teret na licuMASKA JOŠ DVE NEDELJEKo je dizajnirao vašu zaštitnu masku i koliko ćete je još nositi?- Ljudi koji su mi radili masku pitali su me da li bih želeo da nešto piše na njoj. Tražio sam, šta drugo, da mi napišu imena moje dece. Iskreno, jedva čekam da je skinem, jer mi smeta dok igram, ali izdržaću još dve nedelje.

Gladan priznanjaŽELIM JOŠ JEDAN TROFEJDa li biste želeli još jednu Zlatnu loptu, posle osvajanja dve uzastopne?- Ako se i to u narednom periodu desi, smatraću da sam ostvario uspeh u karijeri. Nadam se da ću ovaj trofej osvojiti opet, a da li će to biti sledeće ili neke druge godine, teško je prognozirati. Pojavili su se novi mladi fudbaleri, od kojih očekujemo dosta, ali ja se neću predati. Pokušaću da im otežam što više, da i oni uz mene napreduju i da ja uz njih napredujem - kaže Matić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track