ONI SU SLOBODNI U JANUARU: Ibrahimović i Ivanović predvode drim tim igrača bez ugovora
Foto: Fonet

U susret prelaznom roku

ONI SU SLOBODNI U JANUARU: Ibrahimović i Ivanović predvode drim tim igrača bez ugovora

Fudbal -
Nekoliko dana posle Nove godine u evropskim zemljama počeće zimski prelazni rok.

Najzanimljiviji na "berzi fudbalera" biće igrači kojima ističu ugovori, koji zato kao slobodni mogu da promene sredinu, bez obeštećenja.

Kao najbolji igrač sa "odrešenim rukama" ističe se Zlatan Ibrahimović, a među najzanimljivijima potencijalnim novim poslodavcima je i kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović.

Predstavljamo vam tim sastavljen od slobodnih igrača, koji bi u svakoj, pa i najjačim ligama bio konkurentan u borbi za titulu, a možda bi mogao da napadne i Ligu šampiona.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

1. ZLATAN IBRAHIMOVIĆ

Šveđanin ima 34 godine, ali je i dalje jedan od najboljih napadača sveta. Zlatan Ibrahimović sa svojim Pari Sen Žermenom krupnim koracima gazi ka još jednoj titulu u Francuskoj. Na proleće će imati i visoke ambicije u Ligi šampiona, gde se u osmini finala sastaje sa Čelsijem. Za ostvarenje tih ciljeva Ibra je neophodan "svecima". Pitanje je da li će moći da ga zadrže.

2. BRANISLAV IVANOVIĆ

Istina je da kapiten reprezentacije Srbije ne igra dobro kao prethodnih sezona, baš kao što ne igra ni cela ekipa Čelsija. Naredni period pokazaće da li novi, prelazni trener Gus Hidink raučuna na Branislava Ivanovića, od čega bi mogla da zavisi odluka Srbina da li će ostati na "Stamford bridžu". Čak i ako odluči da ode posle osam godina, ne mora da brine, jer za takvog fudbalera uvek ima ponuda.

3. DŽON TERI

Još jedan iskusan defanzivac Čelsija... Džon Teri je legenda "plavaca" i skoro nemoguće ga je zamisliti u nekom drugom dresu. Ipak, očekuje se da u sledećoj sezoni zaigra u MLS ligi. To znači da će ove zime verovatno ostati u Londonu.

4. HATEM BEN ARFA

Francuski krilni napadač doneo je dobru odluku kada je napustio Njukasl i prešao u Nicu, za koju ove sezone igra sjajno. Hatem Ben Arfa je odigrao 18 utakmica i postigao sedam golova. Zato je jasno da bi mogao da bude jedna od zvezda prelaznog roka. Već ga traže Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Inter, Milan i Aston Vila.

Foto: AP
Foto: AP

5. SOFIJAN FEGULI

Reprezentativac Alžira je, prema specijalizovanom sajtu "transfermarkt", najskuplji igrač sa ove liste. Sofijan Feguli je trenutno van terena zbog povrede, ali već nekoliko godina je motor igre Valensije.

6. EVER BANEGA

Argentinski vezista je već dugo u Španiji. Ever Banega je posle dugog boravka u Valensiji, prošle godine pojačao Sevilju. Sada bi mogao da napusti i "Sančez Pishuan".

7. MAJKL KERIK

Možda je došlo vreme za rastanak Mančester junajteda i Majkla Kerika posle deset godina. U Engleskoj vlada mišljenje da je ovaj 34-godišnji vezista potcenjen na "Old Trafordu", pa ne bi trebalo da čudi ako promeni klub.

8. TOMAŠ ROSICKI

Nekada sjajni češki ofanzivac nije imao sreće tokom karijere, često je bio povređen. Tomaš Rosicki skoro sigurno napušta Arsenal, a priča se da će se sa 35 godina vratiti u domovinu.

9. ČARLI OSTIN

Odličan napadač, a igra u drugoj ligi. Nema dileme da će Čarli Ostin u januaru završiti saradnju sa Kvins Park Rendžersom i preseliti se u neki premijerligaški klub.

Foto: AP
Foto: AP

10. SAMIR HANDANOVIČ

Slovenački golman je jedan od najzaslužnijih što je Inter lider u Seriji A. "Neroazuri" će učiniti sve da Samira Handanoviča zadrže pred svojim golom, ali to će biti teško ako nekom većem i finansijskim moćnijem klubu bude potreban dobar čuvar mreže.

11. VIKTOR VALDEZ

Dugogodišnji golman Barselone trenutno je član Mančester junajteda, ali je daleko i od klupe, a kamoli od terena. Sigurno je da odlazi sa "Old Traforda", samo još nije poznato gde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track