SUROVA REALNOST: Srpski fudbal je pun zatvorenika
Foto: Saša Pavlić

Duga lista uhapšenih funkcionera

SUROVA REALNOST: Srpski fudbal je pun zatvorenika

Fudbal -
Hapšenje predsednika Vojvodine i prvog čoveka Zajednice klubova Superlige Zorana Šćepanovića samo je još jedan u nizu pokazatelja da je stanje u srpskom fudbalu sramno loše i da mnogi sumnjivi tipovi rade u ovom sportu.

Istina, on je u policiju odveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo iz oblasti privrednog kriminala i njegova krivica tek treba da se dokazuje, ali činjenica da je čelni čovek elitnog fudbalskog takmičenja u Srbiji priveden svakako pokazuje u kakvoj situaciji se nalazi srpski fudbal. Na to, uostalom, podsećaju i iz Sindikata profesionalnih fudbalera Nezavisnost s predsednikom Mirkom Poledicom na čelu, koji su podsetili na neke ranije Šćepanovićeve izjave u kojima je kritikovao rad te organizacije.- Ovo je nedavno u medijima izjavio predsednik FK Vojvodina i Zajednice Superlige Zoran Šćepanović: "Gospodin Poledica, po mom mišljenju, nanosi štetu celokupnom srpskom fudbalu, sportu uopšte, kao i celoj zemlji". Jutros je pomenuti gospodin uhapšen u velikoj akciji srpske policije zbog sumnje da je oštetio budžet Republike Srbije... E sad, ko nanosi štetu državi, mi što govorimo istinu ili ovi što ih hapse - stoji na Fejsbuk profilu sindikata Nezavisnost.U dodatnom objašnjenju za Kurir Poledica je istakao:- Fudbal je leglo korupcije i pohvalno je što država počinje da se bavi time. Koliko vidim, on nije uhapšen zbog radnji vezanih za fudbal nego za nešto drugo, ali kako se uvek tako neki ljudi bave ovim sportom. Pazite, kad je neko to radio u privredi, on je spreman i u fudbalu nešto slično da radi. On je zvanično drugi čovek srpskog fudbala jer vodi najjače takmičenje u zemlji i trebalo bi da bude primer svima.

Zvezdan Terzić

generalni direktor Crvene zvezdeuhapšen: 2010. godinerazlog: sumnjivi transferiSadašnji generalni direktor Crvene zvezde proveo je sedam meseci u pritvoru zbog sumnje da je protivpravno prisvajao novac od transfera igrača OFK Beograda dok je bio na čelu tog kluba. Pušten je da se brani sa slobode.

Ceca Ražnatović

nekadašnji predsednik FK Obilićuhapšena: 2011. godinerazlog: sumnjivi transferiNajpoznatija srpska folk pevačica za vreme predsednikovanja FK Obilić protivpravno je prisvojila novac od transfera igrača, što je kasnije i priznala, zbog čega je sedam meseci provela u kućnom pritvoru.

Tomislav Karadžić

predsednik FSSuhapšen: 1961. godinerazlog: tučaPrvi čovek srpskog nacionalnog saveza pre više od pola veka, još dok je bio student, učestvovao je u tuči i tom prilikom jednom momku naneo teške telesne povrede, pa je u zatvoru proveo šest meseci.

Dragan Džajić

počasni predsednik C. zvezdeuhapšen: 2008. godinerazlog: sumnjivi transferiZvanično najbolji srpski fudbaler svih vremena proveo je pet meseci u pritvoru zbog sumnjivih transfera tokom rukovođenja Crvenom zvezdom, ali je postupak protiv njega obustavljen.

Dragan Đurić

nekadašnji predsednik Partizanauhapšen: 2014. godinerazlog: privredni kriminalVlasnik „Zekstre“ i nekadašnji prvi čovek Partizana proveo je deset dana u pritvoru zbog sumnje da je oštetio Azotaru za sedam miliona evra, ali je pušten da se brani sa slobode.

Goran Milanović

potpredsednik FSSuhapšen: 1992. godinerazlog: privredni kriminalPočetkom poslednje decenije prošlog veka Milanović je osuđen na 15 meseci zatvora zbog privrednog kriminala, to jest krađe 1,25 milijardi tadašnjih dinara.

Bojan Radovanović

nekadašnji predsednik FK Novi Pazaruhapšen: 2011. godinerazlog: privredni kriminalNekadašnji član UO Partizana uhapšen je pre četiri godine, dok je bio na čelu Novog Pazara, a na teret mu se stavljalo delo iz privrednog kriminala - protivpravno prisvajanje oko pet miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track