FALKAO NA VRHU, HRVAT TREĆI: Ovo su najveći promašaji na fudbalskoj pijaci u 2015. godini
Foto: Reuters

Novi prelazni rok se tek zahuktava

FALKAO NA VRHU, HRVAT TREĆI: Ovo su najveći promašaji na fudbalskoj pijaci u 2015. godini

Fudbal -
Fudbalski prelazni rok uvek pobudjuje veliku pažnju navijača. Zato u iščekivanju novih "bombi" u smislu prelazaka najvećih zvezda iz jednog u drugi klub, evo liste promašaja koji su u tom smislu napravljeni u 2015. godini.

U izboru ''Kalčo merkata'', najveći su Danilo, Ernandes, Kondogbija, a prvo mesto i ovaj put pripalo je Radamelu Falkau, koji se već drugu sezonu zaredom batrga u Premijer ligi.

1. Radamel Falkao (Monako - Čelsi, pozajmica)

Kolumbijac je ponovo dobio titulu najvećeg promašaja. Posle katastrofalne sezone u Mančester junajtedu, u istom ritmu nastavio je i u Čelsiju. Odigrao je svega devet mečeva, 229 minuta i postigao samo jedan gol.2. Firmino (Hofenhajm - Liverpul 40 miliona)

Brazilac je označen kao mega pojačanje za Liverpul, ali nije uspeo da pokaže sve što zna, i što je pokazivao u Bundesligi. On je postigao samo jedan gol uz četiri asistencije na 727 minuta.3. Mateo Kovačić (Inter - Real Madrid 29 miliona)

Hrvatski reprezentativac prešao je iz Intera u Real Madrid za 29 miliona, ali je uglavnom na klupi i ne dobija veliku minutažu kod Rafe Beniteza. Učinak od gola i asistencije slab je za 729 minuta.4. Alvaro Negredo (Mančester siti - Valensija 30 miliona)Nakon što je u prošloj sezoni postigao svega šest golova na 34 meča, Valensija je odlučila da ga otkupi letos za 30 miliona evra. Negredo nije opravdao uloženi novac, odigrao je svega 700 minuta i postigao tri gola.5. Džekson Martinez (Porto - Atletiko Madrid 36 miliona)Kolumbijac je došao u Atletiko Madrida da u paru sa Grizmanom bude ubitačan tandem Dijega Simeonea. Ipak, Martinez je daleko od svoje forme, što potvrđuje i skroman učinak od tri gola na 769 minuta u Ligi šampiona. U Primeri je uglavnom počinjao sa klupe, a šansu ispred njega dobijali su Fernando Tores i Anhel Korea.

6. Iturbe (Verona - Roma - Bornmut)Najgore pojačanje Rimljana prošlog leta, doveden je iz Verone, ali je u potpunoj senci ostalih napadača Rome. Iturbe je postigao samo jedan pogodak uz jednu asistenciju za 339 minuta u Ligi šampiona i Seriji A.7. Mario Baloteli (Liverpul - Milan, pozajmica)

Za Super Marija, 2015. godina verovatno je najgora u njegovoj karijeri. Nakon što nije igrao u Liverpulu, Baloteli se vratio u Milan kao pozajmljeni igrač, ali je zbog brojnih povreda odigrao svega 229 minuta.8. Žofri Kondogbija (Sevilja - Inter 30 miliona)Doveden je kao najveće pojačanje u defanzivnoj liniji veznog reda, ali je takođe češće na klupi nego na terenu. Inter je za njega dao čak 30 miliona, a do sada je odigrao svega 885 minuta.9. Ernanes (Inter - Juventus 11,5 miliona)Definitivno najslabije pojačanje Juventusa prošlog leta. Stigao je iz Intera usled odlazaka Andree Pirla i Artura Vidala, ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu. U Ligi šampiona odigrao je 673 minuta, a njegov učinak je razočaravajuć - 0 golova, 0 asistencija.10. Danilo (Porto - Real Madrid - 31 milion evra)Brazilski desni bek, deo čuvene generacije '91, nije opravdao očekivanja i uložene milione. Iako je češće dobijao priliku od Danija Karvahala, njegove igre nisu zadovoljile ukuse navijača Real Madrida.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track