(VIDEO) POTVRĐENO: Benitez smenjen, novi trener Reala je Zidan
Foto: Reuters

Bura u Madridu

(VIDEO) POTVRĐENO: Benitez smenjen, novi trener Reala je Zidan

Fudbal -
Real Madrid je otpustio danas, posle samo sedam meseci, trenera Rafaela Beniteza i na njegovo mesto postavio je bivšeg francuskog reprezentativca Zinedina Zidana, saopštio je predsednik kluba Florentino Perez.

"Uprava kluba je donela tešku odluku, posebno za mene, da otpusti Rafaela Benteza, velikog profesionalca i sjajnu osobu", rekao je Perez na konferenciji za novinare.

Perez je rekao da će ekipu preuzeti bivši fudbaler Reala i kapiten francuske reprezentacije Zinedin Zidan, koji je do sada predvodio drugi tim Reala. Francuz je potpisao trogodišnji ugovor.

"Ponosan sam pošto znam da za tebe (Zidane) ne postoji reč 'nemoguće'. Ovo je tvoj klub, ovo je tvoj stadion i imaš svu našu podršku. Od ovog trenutka ti si trener Reala", rekao je Perez.

Zidan je 2001. godine kao najskuplji igrač sveta došao u Real i za pet godina osvojio je šampionsku titulu, Ligu šampiona dva Superkupa Španje, Superkup Evrope i interkontinentalni kup. On je u Realu 2006. godine završio karijeru.

Zidan je rekao da će u novi posao "uneti srce i dušu".

"Ovo je najbolji klub na svetu sa najboljom bazom navijača. Hoću da klub do kraja sezone osvoji trofej. Naporno ću raditi sa igračima i mislim da će sve ići dobro. Sutra počinjemo sa radom", rekao je Zidan.

"Ovo je važan dan za mene, sada sam više uzbudjen nego što sam bio kada sam kao igrač potpisivao ugovor sa Realom", dodao je on.

Zidan će na klupi Reala debitovati u subotu na Sanjtago Bernabeu u utakmici protiv Deportiva.

On je prvi Francuz šef struke Reala u njegovoj 114 godina dugoj istoriji.

Remi "kraljeva" sa Valensijom (2:2) u nedelju uveče na "Mestalji" bila kap koja je prelila punu čašu.

Real je trijumfom u Valensiji mogao da se izjednači sa Barselonom na drugom mestu tabele Primere, sa po 39 bodova, doduša sa utakmicom više (Atletiko je prvi sa 41). Međutim, šansa da se uhvati priključaj sa vodećima je propuštena, pa su na "Santjago Bernabeuu" shvatili da moraju brzo da reaguju kako im šampionske nade još u januaru ne bi popucale kao novogodišnji baloni.

Benitezov tim je u prvenstvu u 18 kola već četiti puta igrao nerešeno i doživeo tri poraza. Alarm je odavno upaljen.

Na teret mu se stavlja i loša forma Kristijana Ronalda. Ne može se reći da Portugalac ne daje golove, jer, primera radi, drugi je na listi strelaca Primere sa 14 golova, koliko je dao i Nejmar, a što je samo jedan manje od Luisa Suareza. I u Ligi šampiona je porušio brojne rekorde. Međutim, nije to onaj Ronaldo koji je bio zvanično najbolji fudbaler sveta za 2013. i 2014. Više ne dominira, ne rešava utakmice...

Ranije tokom sezone mediji su izveštavali da je Ronaldo čak predsedniku kluba Florentinu Perezu postavio ultimatum da jedan od njih dvojice (Ronaldo ili Benitez) mora da ode.

Podsetimo, Real je iz Kupa kralja izbačen administrativnim putem jer je Benitez na teren poslao suspendovanog Rusa Denisa Čeriševa.

Rafa Benitez je na klupu Reala seo letos. Došao je iz Napolija i nasledio Karla Anćelotija.

Društvene mreže su se usijale. Prenose se vesti iz Madrida, ali i navijači sa smislom za humor zbijaju šale.

Evo snimka koji pokazuje da su i navijači bili protiv Beniteza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track