(VIDEO) ILIEV TVRDI DA JE VALJAK DOBIO MOTOR: Brazilac Everton u Partizanu dve i po godine
Foto: Fcsg.ch

Treće zimsko pojačanje

(VIDEO) ILIEV TVRDI DA JE VALJAK DOBIO MOTOR: Brazilac Everton u Partizanu dve i po godine

Fudbal -
Brazilac Everton Luiz Gimaraeš Biljer je pojačanje Partizana, potvrdio je sportski direktor crno-belih Ivica Iliev.

Iskusni, 27-godišnji zadnji vezni do kraja nedelje doći će u Beograd i potpisati dvoipogodišnji ugovor sa srpskim šampionom. Prethodne dve godine igrao je za Sent Galen.

"Sve je završeno. Dogovorili smo uslove saradnje sa Evertonom Luizom. Istovremeno i sa njegovim doskorašnjim klubom Sent Galenom. Igrač će do kraja sedmice doputovati u Beograd, kad ćemo utanačiti još neke detelje, posle čega će potpisati ugovor na dve i po godine“, izjavio je Ivica Iliev.

Everton Luiz može da igra i na poziciji desnog beka. S obzirom na to da ga ugovor sa švajcarskim klubom vezuje još godinu i po, Partizan mora da plati obeštećenje za njega.

"Švajcarci su najpre tražili obeštećenje u visini od 1.000.000 evra. A dobili smo ga za znatno manje novca. Ključnu ulogu u pregovorima odradio je naš generalni direktor Miloš Vazura. Uspeo je da smanji cenu i zatvori finansijsku konstrukciju po izuzetno povoljnim uslovima za Partizan. Dodao bih da smo se na realizaciji ovog posla ponašali kao pravi tim saradnika: ja sam skautirao igrača, trener Ivan Tomić je podržao njegov angažman, a onda je gospodin Vazura sve završio što se tiče finansija, na naše ogromno zadovoljstvo".

Iliev veruje da će tim novog trenera Ivana Tomića u Evertonu dobiti mnogo.

"Dobili smo motor! Pravo srce tima. Bombu u pravom smislu te reči. To je energija koja nam je bila potrebna jesenas", zaključio je Ivica Iliev.

Brazilac je igrao za nekoliko klubova u domovini, a 2013. je stigao u Lugano, odakle je posle samo jedne sezone prešao u Sent Galen.

Everton će biti treće pojačanje Partizana. Marko Jovanović se vratio u Humsku posle odiseja u Visli i Voždovcu, a došao je i golman Bojan Šaranov. Prvom timu će se priključiti i Nemanja Mihajlović, koji je došao još letos iz Rada, ali je do sada bio u Teleoptiku.

(Mozzartsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track