GRUJIĆ KUPIO KLOPA: Preskače klupu, spreman za prvi tim!
Foto: Saša Pavlić

Zlatnom „orliću“ veliko poverenje u Liverpulu

GRUJIĆ KUPIO KLOPA: Preskače klupu, spreman za prvi tim!

Fudbal -
Imajući u vidu radne navike, prirodne predispozicije i talenat, bivši igrač Crvene zvezde ne bi trebalo da ima problema na Enfildu od leta

Marko Grujić je stigao u Liverpul! Zlatni „orlić“ iz redova Crvene zvezde danas bi definitivno trebalo da potpiše ugovor s engleskim premijerligašem i tako postane novogodišnji poklon Jirgena Klopa, trenera koji ga smatra velikim pojačanjem na Enfildu.Talentovani srpski fudbaler doneo je šest miliona evra Crvenoj zvezdi, a u Liverpulu ga čeka borba za mesto u startnih 11. Ta borba mogla bi da bude lakša nego što se očekuje, imajući u vidu da ga nemački trener izuzetno ceni, toliko da mnogi smatraju da je već obezbedio mesto u prvom timu. Marko Grujić će se posle potpisivanja ugovora vratiti u Crvenu zvezdu, čiji će dres nositi do kraja sezone.Po ukusu BuvačaNije tajna da on na Enfild dolazi kao izričita želja menadžera Jirgena Klopa, a za njegov razvoj u dresu crvenih biće zadužen Željko Buvač, prvi pomoćnik nemačkog stratega. Upravo je mišljenje Srbina iz Bosne bilo ključno za transfer Grujića u Liverpul, jer Klop u njega ima bezgranično poverenje. Englezi ga u medijima predstavljaju kao spoj njegovog zemljaka Nemanje Matića i Francuza Pola Pogbe.Zdrava konkurencijaGrujića u Liverpulu očekuje jaka konkurencija, ali s obzirom na radne navike, talenat koji poseduje, prirodne predispozicije oličene u visini i dugim nogama, ne bi trebalo da ima mnogo problema da se izbori za mesto u startnoj postavi. Bez obzira na to što svaki novajlija u Premijer ligi treba da prođe određeni period adaptacije, Grujić ne treba da se plaši konkurencije. Na njegovoj poziciji, mestu zadnjeg veznog igrača, Jirgen Klop na raspolaganju ima nekoliko kvalitetnih fudbalera.Još fizički da ojačaImena Džordana Rositera, Emrea Džana, Kamerona Branagana i Pedra Ćirivele ne ulivaju strah u kosti, ali svakako zaslužuju respekt.Tu je i iskusni Brazilac Lukas Leiva, ali on bi Liverpul mogao da napusti tokom leta. Sigurno je da sve ovo zna i Marko Grujić, kome će pored kvaliteta biti potrebno i dosta sreće, ali i da fizički ojača, kako bi izdržao oštre duele u Premijer ligi.

ONI SU GRUJIĆEVA KONKURENCIJALukas Leiva (28)Brazilac je na Enfildu od 2007. godine i odrađuje svoj drugi ugovor. Ove sezone odigrao je 16 utakmica u Premijer ligi, tri u Ligi Evrope i dve u Liga kupu Engleske, ukupno 21 meč. Džordan Rositer (19)Velika nada Liverpulove omladinske škole. Debitovao je za prvi tim sa 17 godina u duelu Liga kupa s Midlsbroom. Robi Fauler ga je svojevremeno uporedio sa Stivenom Džerardom.Emre Džan (22)Turčin s nemačkim pasošem stigao je na Enfild prošlog leta. Jirgen Klop mu je dao novu ulogu u timu, pa je u veznom redu Liverpula imao iste zadatke kao i Grujić u Crvenoj zvezdi.Kameron Branagan (19)Grujićev vršnjak, visok 180 cm, igra na mestu centralnog veznog igrača, mada je dobar i u defanzivi. Kapiten je mlade ekipe Liverpula. Pre tri meseca potpisao je novi dugoročan ugovor s Liverpulom.Pedro Ćirivela (18)Izdanak omladinske škole Valensije, u Liverpulu je već tri godine. Primarna pozicija mu je centralni vezni, mada se dobro snalazi i na mestu zadnjeg veznog igrača.Džoi Alen (25)Velški fudbaler koga je doveo Rodžers i koga Klop ne vidi u timu. Nižeg je rasta, ima svega 168 cm, ali izrazito je borben i trkački nastrojen fudbaler. Imao je nekoliko povreda koje su uticale da se do sada ne potvrdi u Liverpulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track