Selektor Branislav Nikolić: Kurir mi otkrio Brazilca!
Foto: Profimedia

Predsednikov sin o pojačanju

Selektor Branislav Nikolić: Kurir mi otkrio Brazilca!

Fudbal -
U vašem listu sam saznao za Lijanka, posle sam počeo da gledam utakmice u Brazilu na kojima je igrao i bilo je jasno da je reč o dobrom igraču, kaže selektor omladinaca Srbije

Naš list je pre šest meseci ekskluzivno objavio tekst o Lijanku Evanželistu Nevesu Silveiri Vojnoviću (18), supertalentovanom mladom fudbaleru iz Brazila koji vuče srpske korene. Branislav Nikolić, selektor omladinaca, inače sin predsednika države, odmah je reagovao i počeo da prati igre fudbalera Sao Paula. Epilog - Vojnović će igrati za srpsku reprezentaciju!Selektor Nikolić otvoreno kaže da je za Vojnovića prvi put čuo čitajući tekst u Kuriru.- Baš u vašem listu sam saznao za njega. Bio je tekst o talentovanom fudbaleru koji je po godištu odgovarao reprezentaciji koju vodim. Možda to nije izazvalo veliko interesovanje javnosti, ali kod mene nije prošlo neopaženo. Pogledao sam preko interneta nekoliko utakmica, prikupio informacije o njemu i stupio u kontakt s ljudima koji vode njegovu karijeru. Igrao je već za prvi tima Sao Paula, skupio je 10-12 utakmica, videlo se odmah da je reč o interesantnom igraču - počeo je priču Branislav Nikolić za Kurir.

Ubedio Brazilca da postane Srbin... Branislav Nikolić
Ubedio Brazilca da postane Srbin... Branislav Nikolić

Mladi stručnjak kaže da Srbija ovim dobija „svoje dete“.- Kroz njegove vene teče srpska krv. Nije to neki stranac, on ima naše korene i vrlo lako je odlučio da igra za Srbiju. Ne zna srpski, ali to neće biti problem jer u stručnom štabu imamo trenere koji znaju portugalski.Pošto je Vojnović saopštio da će igrati za Srbiju, nastala je prava pometnja u Brazilu, koji nije spreman da ga se odrekne.- Digla se prašina u Brazilu. Ne verujem da im je svejedno zbog odluke da obuče srpski dres. Sigurno će sada tu biti pritisaka da ipak igra za njih. Međutim, počelo je prikupljanje papira za dobijanje srpskog pasoša i verujem da će sve uskoro biti završeno. Dogovor je da bude ovde 2. marta za prijateljski meč koji igramo protiv Španije. Imam njegovo obećanje i obećanje ljudi koji brinu o njegovoj karijeri da će igrati za nas - zaključio je Branislav Nikolić.

BingoBAŠ NAM TREBA TAKAV IGRAČ!Prema rečima selektora Nikolića, naš državni tim može mnogo da dobije u budućnosti sa igračem Sao Paula. Za početak, profitiraće omladinska reprezentacija, koju čekaju kvalifikacije za prvenstvo Evrope.- Reč je o snažnom i brzom igraču. Otprilike nešto što je potrebno ovoj generaciji. Za razliku od prethodnih, u ovoj nemamo igrače koji nastupaju za seniorske timove. Tu je Jović, ali i on je imao dosta malu minutažu - jasan je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track