Lukić je pravi!
Foto: KURIR

Izborna kampanja

Lukić je pravi!

Fudbal -
Mrakić: Da Zvezda igra Ligu šampiona, red za funkcije bio bi do Autokomande. Dug kluba sada iznosi 33.129.349 miliona evra

Udario po kritičarima.Član Upravnog odbora Crvene zvezde Dušan Mrakić rekao je da dug kluba iznosi 33.129.349 miliona evra. Visoki funkcioner crveno-belih istakao je da je sadašnji predsednik kluba Vladan Lukić jedini koji želi da se nosi s teškim finansijskim problemima u kojima se nalazi nekadašnji evropski i svetski šampion.- Kad smo došli u klub, u maju 2009. godine, zatekli smo dug od 31.431.602 evra. Ova uprava je za skoro tri godine unela 52.133.960 evra! Taj novac iskorišćen je isplatu onima kojima se dugovalo, kako fizičkim, tako i pravnim licima, pre svih bankama - rekao je Dušan Mrakić za navijački sajt Moja Crvena zvezda i dodao:- Budžet nam godišnje iznosi između deset i 12 miliona evra. Ukupne obaveze kluba danas iznose 33.129.349 evra!Dušan Mrakić kaže da mu nije jasno kako se niko od kritičara rukovodstva kojem pripada nije kandidovao na izborima koji će biti održani 26, 27. i 28. maja.- Kad smo raspisali izbore, Lukić je rekao da se neće kandidovati ukoliko se pojavi neko ko je spreman da više ponudi klubu. Prošlo je četiri meseca od raspisivanja izbora, a niko drugi se nije prijavio. Što kritičari nisu ponudili program, tražili podršku za njega i pokazali na delu da znaju bolje da vode klub. Da Zvezda igra kvalifikacije za Ligu šampiona, red za funkcije bi bio do Autokomande. Pošto nije, treba hrabrosti da se vodi Zvezda u najtežim trenucima. Tu hrabrost imaju samo Lukić i njegov tim. On jedini nije pobegao. Zbog toga kritičari treba da ćute, jer su imali svoju šansu, a pokazali su da niti znaju, niti umeju.

Dušan Mrakić Dušan Mrakić

Škundrić spasao klubDušan Mrakić smatra da je Crvena zvezda bila pred gašenjem u proleće 2009. godine.- Odgovorno tvrdim da smo svega na nekoliko meseci do trenutka kad će Zvezda ponovo biti finansijski stabilna. Uprava na čelu s Lukićem i predsednikom sportskog društva, profesorom Škundrićem, spasla je Zvezdu od bankrota - istakao je Mrakić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track