Noć za pamćenje u Amsterdamu

Spektakl

Noć za pamćenje u Amsterdamu

Fudbal -
Miralem Sulejmani fasciniran načinom na koji su fudbaleri Ajaksa proslavili osvajanje 31. titule prvaka Holandije

Oduševljen!Fudbaleri Ajaksa na spektakularan način proslavili su 31. šampionsku titulu, a srpski reprezentativac Miralem Sulejmani kaže da će mu slavlje s navijačima ekipe iz Amsterdama zauvek ostati u sećanju. Koliko je atmosfera bila dobra, najbolje pokazuje podatak da je, verovatno pod jakim dejstvom emocija, kapiten Jan Vergtonten prilikom davanja intervjua za jednu lokalnu televiziju ispustio trofej, koji, na sreću, nije oštećen.- To je bila ludnica. Neopisiv osećaj. Stadion je bio pun i slavlje je bilo neverovatno. Navijači su skandirali imena svih fudbalera, kad smo se popeli na binu zasule su nas konfete - priča za Kurir Sulejmani i objašnjava o čemu se radi:- Meč protiv Venla (2:0) počeo je u 20.00, a negde oko 22.00 pogasili su se reflektori, dok su na tribina bila raspoređena svetla, koja su izgledala kao mnoštvo zvezda. Sve je bilo fenomenalno. Slavlje je bilo i na gradskim ulicama, gde se okupilo oko 100.000 ljudi. To je nešto što ću pamtiti celog života.Zbog problema s povredom Sulejmani je propustio veći deo prolećnog dela, ali je jesenjim uspesima kluba dao neprocenjiv doprinos.- Za dve godine u Ajaksu osvojio sam dva prvenstva i jedan kup i moram da budem zadovoljan, a sledeća će biti još bolja - kaže Sulejmani.

Sulejmani će pamtiti proslavu titule ceo životMiralem Sulejmani Sulejmani će pamtiti proslavu titule ceo životMiralem Sulejmani

Juriš za het-trikomPunih 15 godina bilo je potrebno fudbalerima Ajaksa da vežu dve šampionske titule.- Ajaks uvek ide na titulu i tu nema mnogo filozofije. Ostali su se mnogo pojačali, pogotovo PSV, ali mi smo igranjem u Ligi šampiona stekli neophodno iskustvo i naredne sezone bićemo najbolji u Holandiji - kaže Sulejmani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track