(VIDEO) SRPSKI FUTSAL SELEKTOR NAJAVLJUJE: Kapacitet Arene može da se proširi
Foto: Saša Pavlić

Euforija

(VIDEO) SRPSKI FUTSAL SELEKTOR NAJAVLJUJE: Kapacitet Arene može da se proširi

Fudbal -
Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević bio je prezadovoljan posle trijumfa njegovih izabranika protiv Slovenije (5:1) na startu Evropskog prvenstva.

"Orlovi" su tako praktično obezbedili plasman u četvrtfinale.

"EP u futsalu velika stvar za Srbiju, a uspeli smo da na prvoj utakmici pobedimo", počeo je priču selektor Srbije Aca Kovačević i nastavio:

"Meč bio je izuzetno težak i psihološki i psihički. Rani gol nas je poremetio, ali smo znali da to možemo to da nadokandimo. Nametnuli smo u drugom delu jak tempo, znali smo da Slovenci imaju igrački deficit, igraju sa samo šest igrača i takav ritam nisu mogli da izdrže".

Gosti su često, čak i tokom prvog poluvremena, a naročito u nastavku kad su jurili rezultat, igrali sa "letećim golmanom".

"Bili smo spremni i za to. Iskontrolisali smo rezultat i zasluženo slavili".

"Orlovima" predstoji subotnji duel sa izrazitim favoritom Portugalom.

"Portugal nije nepoznanica za nas. Igrali smo sa njima i uvek je bilo neizvesno. Oni jesu favoriti, ali imamo četiri dana odmora do te utakmice. Znamo za sve njihove vrline i mane, kao i za najboljeg igrača za svetu Rikardinja".

Taj meč trebalo bi da predstavlja borbu za prvo mesto u grupi i izbegavanje Španije u četvrtfinalu.

"Prvo mesto u grupi bi nam dalo lakši put u nastavku", dodao je Kovačević.

Selektor je, naravno, bio presrećan zbog vipe od 11.000 gledalaca na tribinama "Arene".

"I kao reprezentacija smo sve učinili da se futsal promoviše. Imali smo dosta vanfudbalskih aktivnosti promovišući turnir. Ovaj meč imao je veliki značaj, zato smo i bili stegnuti na početku. Ipak, velika želja donela je ovaj veliki rezultat".

Mladen Kocić je postigao dva gola i zaslužio pohvale.

"On je prva vedeta našeg tima. Ovakvo nešto se od njega i očekuje. Od njega treba očekivati mnogo više. Odličan je bio i golman Aksentijević".

Kovačević se nada da u subotu u "Areni" može da bude više ljudi.

"Koliko znam, rasprodate su karte za utakmicu protiv Portugala, mada ako bude potražnje, kapacitet može da se proširi", zaključio je Aca Kovačević.

"Nismo igrali kako smo se dogovorili. Napravili smo mnogo grešaka. Nisam zadovoljan rezultatom. Srbija je zaslužila pobedu". Dogovor je bio da igramo agresivnije i tako dođemo do gola. Napravili smo brzo pet faulova i ušli u problem. Srbija je kvalitetna, to smo videli na delu. Mogu mnogo da urade na ovom EP. Zavsi koga će dobiti u četvrfinalu", oprostio se selektor Slovenije Andrej Dobovičnik od nastavka takmičenja i dodao:

"Teško je pričati o očekivanju protiv Portugala. Moji momci su pokazali da mogu da se vrate posle šokantnih poraza. Verujem da će uraditi sve da naprave iznenađenje u četvrtak".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track