ŠEKULARAC EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Namestio sam meč u Zvezdi!
Foto: Marina Lopičić

Otkrio dugo čuvanu tajnu

ŠEKULARAC EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Namestio sam meč u Zvezdi!

Fudbal -
U finišu prvenstva pomogao sam prijateljima iz jednog velikog jugoslovenskog kluba koji se borio za opstanak. I dan-danas mislim da sam učinio dobro delo, kaže za Kurir legendarni fudbaler

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i jedan od najboljih igrača koje je ova zemlja ikada imala Dragoslav Šekularac posle pola veka ćutanja u razgovoru za Kurir otkriva da je svojevremeno pristao da namesti jednu utakmicu u dresu kluba s Marakane.Druga Zvezdina zvezda ne želi da otkriva o kojoj je utakmici reč, već samo ističe da je to bilo na kraju jednog od 11 šampionata, koliko je odigrao za ovaj klub, ali po sopstvenom priznaju, to nije uradio zbog novca, niti nekog vrednog poklona, već zbog želje da pomogne.

Iz igračkih dana... Šeki
Iz igračkih dana... Šeki

Važno je prijateljstvo- Nameštanja rezultata je uvek bilo i uvek će ih biti, ne samo kod nas nego svuda u svetu. Problem je samo ako se u to uključe kladionice i onda počne da se vrti veliki novac. Ukoliko to uradite da nekome pomognete, to je onda manji greh - kaže Šeki i otkriva:- Evo, priznajem da sam učestvovao u tako nečemu. Bio je kraj prvenstva, Zvezdi bodovi nisu bili potrebni, a klubu u kom sam imao mnogo prijatelja jesu. Neću reći o kome je reč, samo ću otkriti da je to bio popularan klub u staroj Jugoslaviji. Pomogao sam im i dan-danas mislim da sam učinio dobro delo.Zakon mora bit strogPrema Šekijevim rečima, organizovano nameštanje utakmica može se zaustaviti jedino ukoliko država donese zakone koji za tako nešto predviđaju oštre kazne.- Kažnjavanje onih koji se udružuju i nameštaju utakmice mora da bude drastično. To je jedino rešenje. To vam je kao kazna za parkiranje kola. Ukoliko neko ostavi auto gde ne sme i odmah na mestu bude sankcionisan za to, neće mu više pasti na pamet da to radi. Tako je i sa nameštanjem. Neko mora da bude papreno kažnjen, zakon mora da bude strog i od njega svi treba da drhte - kaže Šekularac.

NavlakušeKLADIONICE PUŠTAJU BUVEKao neko ko veoma često voli da posećuje kladionice, Šekularac otkriva i da mu se nemali broj puta dogodilo da načuje da je neki meč namešten, a onda izgubi novac.- Svaki penzioner voli da ide u kladionicu, pa tako i ja, a tamo uvek postoji neko ko je u dosluhu s gazdom. Dobije od njega, recimo, 10 evra da pusti priču da je neka utakmica nameštena. Mi se zaletimo, uplatimo novac i, naravno, izgubimo. To se događalo bezbroj puta - kaže Šekularac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track