(FOTO) DOBILI APLAUZE: Hrvati u beogradskoj Areni kao kod kuće
Foto: Kurir Sport

To su domaćini

(FOTO) DOBILI APLAUZE: Hrvati u beogradskoj Areni kao kod kuće

Fudbal -
Reprezentativci Hrvatske u futsalu u Beogradu se osećaju kao kod kuće.

"Kockasti" su danas prvi put izašli na teren u beogradskoj "Areni" u meču Grupe C Evropskog prvenstva sa Kazahstanom. Ne samo da igrači, već ni njihovi navijači, nisu dobili čak ni zvižduk, a kamoli uvredu.

Tokom predstavljanja igrača, hrvatski reprezentativci su, kao i svaki drugi, dobili aplauze od objektivne srpske publike. Prilikom intoniranja himne vladala je apsolutna tišina u "Areni"...

Hrvatska reprezentacija ima navijače u Beogradu, koji takođe ne mogu da se požale da su u najvećoj dvorani na Balkanu doživeli bilo kakvu neprijatnost.

Ipak, sve to nije bilo dovoljno Hrvatima da izbegnu poraz. Kazahstan je pobedio 4:2 (3:1) i plasirao se u četvrtfinale.

U šestom i sedmom minutu viđena su tri gola. Kazahstanci su poveli preko Daglasa Juniora, izjednačio je Matošević, a Sulejmenov je ponovo doveo Kazahstan u vođstvo. Usledila su dva gola Žamakulova za 4:1, a Suton je samo ublažio poraz "vatrenih".

U prvom meču Grupe C Rusija je savladala Kazahstan 2:1. Poslednju utakmicu u grupi odigraće Rusija i Hrvatska u nedelju. Za očekivati je da "zbornaja" opravda ulogu favorita i nađe se među osam najboljih u Evropi. Za to joj je dovoljan i poraz od jednog gola razlike. Hrvatima je potrebna pobeda od dva gola razlike da bi eliminisali Ruse i našli se u četvrtfinalu.

Foto: Kurir sport
Foto: Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track