HAOS: Specijalci iz Rusije čuvali Srbe od linča u Istanbulu!
Foto: Profimedia, Liga Evrope, Istanbul

Sukob Turske i Rusije preselio se na fudbalski teren

HAOS: Specijalci iz Rusije čuvali Srbe od linča u Istanbulu!

Fudbal -
Čuveni ruski oklopnici, ovoga puta u civilu, spasli život Pejčinoviću, Škuletiću i ostalim igračima moskovske Lokomotive, s kojima su putovali autobusom koji je kamenovan

Turski huligani ponovo su u akciji. Ovoga puta etiketirali su fudbalere Lokomotive iz Moskve, među kojima su bila dvojica Srba - Nemanja Pejčinović i Petar Škuletić. Srećom, isplanirani napad na autobus s fudbalerima iz Rusije usred Turske prošao je neuspešno, pa osim manje materijalne štete nije bilo povređenih.

Na meti vandala... Kamenovan autobus sa fudbalerima Lokomotive
Na meti vandala... Kamenovan autobus sa fudbalerima Lokomotive

Meč između turskog i ruskog tima već u samoj najavi nosio je ogroman rizik. Zbog toga je i postojala ideja u UEFA da se igra jedna utakmica na neutralnom terenu, ali su bezbednosne garancije sa obe strane uticale da se ipak organizuju standardna dva meča. Već na prvom videlo se da to ipak nije dobra ideja. Na putu do stadiona fudbaleri Lokomotive doživeli su neprijatnost jer su Turci zasuli kamenicama njihov autobus. Pošto su u autobusu uz sebe imali ruske specijalce koji su došli s njima, sve je prošlo bez panike, a iskusni policajci su ih savetovali kako da se ponašaju u tom momentu.

Sve im dopušteno... Policija blagonaklono gledala na huligane
Sve im dopušteno... Policija blagonaklono gledala na huligane

Kako smo saznali, ruski tim imao je neviđene mere obezbeđenja od samog dolaska u Istanbul. Igrači nisu smeli da napuštaju čak ni hotelske sobe, ispred kojih su bili specijalci za slučaj eventualnih napada.Pokušali smo juče da stupimo u kontakt sa srpskim tandemom u Moskvi, ali njima je sugerisano iz kluba da izbegnu svaku priču na tu temu.

UEFA strogaTARASOVU 10 MEČEVA KAZNE ZBOG PUTINAUEFA je saopštila da pokreće istragu protiv Dmitrija Tarasova zbog političke poruke koju je imao na majici. Naime, ruski fudbaler je ispod dresa nosio majicu sa slikom Vladimira Putina.- Poneo sam iz Moskve, njom sam hteo da pokažem koliko poštujem našeg predsednika Vladimira Putina. Ne vidim u čemu je problem - rekao je Tarasov.Na majici je stajala poruka „najljubazniji predsednik“, a izvori ruskih medija iz UEFA navode da će to koštati Tarasova minimum deset mečeva suspenzije.

Pokazivao tri prstaTURCI IZBOLI NAVIJAČA LOKOMOTIVELokomotiva je i u prvoj fazi Lige Evrope išla na gostovanje u Istanbul. Tada su Moskovljani igrali protiv Bešiktaša, a ni taj meč nije mogao da prođe bez incidenata. Ovog puta na meti su bili ruski navijači. Jedan od njih izboden je nožem u blizini parka Mete u prestonice Turske. Navijaču je pomoć pružio prolaznik koji je pozvao hitnu pomoć. Na svu sreću, ubodna rana nije bila duboka, pa je posle ukazane pomoć Rus pušten iz bolnice. Po izlasku on je pokazao tri prsta, što su zabeležile kamere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track