MIŠA TUMBAS NAPUNIO 62 GODINE: Al, sam mator, napred Partiiizan!
Foto: Nebojša Mandić

Kurir u Bariču

MIŠA TUMBAS NAPUNIO 62 GODINE: Al, sam mator, napred Partiiizan!

Fudbal -
Kurir na proslavi: Dolaze mi moji „grobari“, dolaze i vaterpolisti. Izgubili su derbi, izgubili smo i od OFK, ali nema veze, u svom stilu nam je rekao navijač Tumbas

Čuveni navijač Partizana Miša Tumbas juče je u svom obnovljenom domu u Bariču proslavio 62. rođendan. Kako nalaže red, goste je dočekivao ispred kuće zajedno sa svoje dve komšinice, koje se godinama trude da vode brigu o njegovom životu.

- Mnogo sam mator, danas mi je 62. rođendan - rekao je Miša u svom stilu i posle zahteva da se slika sa svojim drugaricama ispred kućnog praga priču skrenuo na svoju omiljenu temu - Partizan.

Komšinica Goca ga čuva

- Dolaze mi moji „grobari“ večeras, dolaze i vaterpolisti. Izgubili su derbi, izgubili smo i od OFK, nisam mogao da idem, bilo je mnogo hladno - nasmejao nas je Miša.Nedelja nije bila srećan dan za slavljenika, kao ni za druge poklonike crno-belih. Poraženi su i košarkaši u Nišu, ali njegovu ljubav prema klubu ne može da pomuti ništa na ovom svetu.- Mnogo voli Partizan - kaže gospođa Goca i nastavlja:- Ljudi o njemu isprva misle da je čovek s posebnim potrebama, ali kad vi vidite da on napamet zna raspored svih Partizanovih utakmica i događaja, da zna gde i kad se održavaju i svuda stigne na vreme, onda vam postane jasno da je on veoma inteligentan. Ma, bestraga mu glava, kad bi i ostale stvari znao kao što zna sve o Partizanu, lepši bi bio život i njemu i meni. Ovako, čas me dovede do ludila, čas me zasmeje do suza.
Kapija crno-bela... Tumbas ispred kuće
Kapija crno-bela... Tumbas ispred kuće

Ne baca smeće po kući

Grobari su prošle godine upristojili Mišinu kuću tako što su uveli struju i vodu, sredili kupatilo i nameštaj, a Goca se brine da sve bude u redu što se tiče higijene, hrane i uzimanja lekova koje su lekari prepisali.- Neće više da baca smeće po kući i voli da se kupa svakog jutra, ali brzo uništava odeću i to me iznervira. Više sam para dala na šnajdere nego što je otišlo na hranu - objašnjava Mišina starateljka i najbolja drugarica.

Večni prijateljDULE ĆE MI POKAZATI PARIZSlavljenik je juče bio posebno ponosan na sobu sa slikom Duška Vujoševića.- Moj Dule, volim ga mnogo, otišao je u Francusku da živi. Obećao mi je da ću doći kod njega i da će mi pokazati Pariz. Radi tamo, ne zna da mi je danas rođendan - kaže Miša, vidno uzrujan što će čuti svog omiljenog sportskog junaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track