(VIDEO) SITI VEĆ U ČETVRTFINALU LŠ: Građani pokorili Kijev, PSV odoleo Atletiku sa igračem manje
Foto: Reuters

Revanši 15. marta

(VIDEO) SITI VEĆ U ČETVRTFINALU LŠ: Građani pokorili Kijev, PSV odoleo Atletiku sa igračem manje

Fudbal -
Mančester siti pobedio je Dinamo u Kijevu 3:1, dok su PSV i Atletiko Madrid u Ajndhovenu igrali bez golova u prvom mečevima osmine finala Lige šampiona.
1 / 3 Foto: Reuters

"Građani" su takoreći završili posao u Ukrajini, pa im u revanšu na "Etihadu" predstoji formalnost. Siti je zasluženo u prvom poluvremenu došao do prednosti od 2:0 golovima Serhija Aguera i Davida Silve u 15. i 40. minutu. Dinamo se probudio u drugom poluvremenu, što je krunisao pogotkom Vitalija Bujalskog na isteku sata igre za 1:2. Domaćin je mogao i do izjednačenja, ali nije iskoristio šansu, pa ga je stigla kazna i to u 90. minutu, kada je Jaja Ture lepim udarcem postavio konačan rezultat.

Atletiko je u Ajndhovenu sve vreme bio bolji rival, ali nije stvorio mnogo prilika, čak ni posle 68. muinuta kada je, mora se reći prestrogo, isključen Urugvajac iz PSV-a Gaston Pareiro. Na kraju, ostao je utisak da "jorgandžije" neće imati problema da na svom "Visente Kalderonu" opravdaju ulogu favorita i obezbede plasman u četvrfinale.

Sada su odigrani svi prvi mečevi osmine finala.

Revanši u Mančesteru i Madridu igraće se 15. marta.

TOK MEČEVA:

KRAJ!

90. minut - GOOOLLL - 3:1 za SITI! TURE!

82. minut - SAD JE I SITI IMAO PRILIKU! Propustio je Jaja Ture.

79. minut - JOŠ JEDNA ŠANSA ZA UKRAJINCE! Strelac gola Bujalski je ponovo probao, ali je ovaj put golman Hart bio siguran.

70. minut - PRILIKA ZA DINAMO! Mešutim, Migel Veloso nije bio precizan.

68. minut - CRVENI KARTON ZA PEREIRA! Fudbaler PSV-a dobio je drugi žuti karton zbog prekršaja nad Godinom.

59. minut - GOOOLLL! Dinamo je smanjio na 1:2! BUJALSKI!

55. minut - "Građani" su tražili penal?!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena!

42. minut - OPET ŠANSA ZA SITI! Aguero je propustio da povisi na 0:3.

40. minut - GOOOLLL - 2:0 ZA SITI - DAVID SILVA! Špancu nije bilo teško da zatrese mrežu posle idealne asistencije Sterlinga.

35. minut - ŠANSA ZA SITI! Šovkovski je zaustavio pokušaj Turea, pa su gosti dobili samo korner.

31. minut - PRILIKA I ZA PSV! Rasplamsala se borba u Ajndhovenu. Proper, Lokadija i Vilems su u istom napadu šutirali iz neposredne blizine gola. Istakao se golman Oblak.

30. minut - VELIKA ŠANSA ZA ATLETIKO! Grizman je izašao sam pred Zuta, koji je iz tog duela izašao kao pobednik.

29. minut - U Kijevu je hladno, samo jedan stepen Celzijusa i lije kiša.

27. minut - U Ajndhovenu se igra oprezno, naročito PSV. Posle prilike za goste u uvodnim minutima, šansi nije bilo.

15. minut - GOOOLLL! Mančester siti vodi 1:0 - AGUERO! Koner je izveo David Silva, Jaja Ture je loptu spustio do Serhija Aguera, kome su domaći igrači ostavili previše mesta, što je Argentinac kaznio.

20:53 - Sjajna atmosfera na stadionu "Filips"

3. minut - Prvu priliku večeras imao je Vijeto iz Atletika. Za malo je bio brži od golmana Zuta na dubinski pas, ali je loptu poslao pored gola.

1. minut - Utakmice su počele!

SASTAVI - Kolarov na klupi

DINAMO KIJEV - MANČESTER SITI

PSV - ATLETIKO

PAROVI I TERMINI OSMINE FINALABenfika – Zenit 1:0 9. martPSŽ – Čelsi 2:1 9. martGent – Volfsburg 2:3 8. martRoma – Real Madrid 0:2 8. martArsenal – Barselona 0:2 16. martJuventus – Bajern 2:2 16. martPSV – Atletiko Madrid 0:0 15. martDinamo Kijev – Mančester siti 1:3 15. mart

20:22 - Nijedna od 34 utakmice Mančester sitija u Ligi šampiona nije završena rezultatom 0:0.

20:21 - Atletiko Madrid nije primio gol na 11 od poslednjih 15 utakmica u Ligi šampiona.

20:15 - Hendriks: Atletiko je favorit, ali nikad se ne znaFudbaler PSV-a Jorit Hendriks ulogu favorita je prepustio Madriđanima. "Atletiko je pametna ekipa, borbena, igra dobar fudbal. Igrali su finale Lige šampiona nedavno tako da su apsolutni favoriti, ali ko zna šta možemo da uradimo na svom terenu... Navijači nam daju energiju, umeju da naprave pakao", rekao je Hendriks. Holandski šampion je prvi put u nokaut fazi Lige šampiona od sezone 2006/07 kada ih je u četvrtfinalu eliminisao Liverpul. PSV je ove sezone, u svom 14. nastupu u grupnoj fazi tog takmičenja, pobedio na sve tri utakmice na svom terenu, odnosno slavio je protiv Mančester junajteda, CSKA iz Moskve i Volfsburga.

20:09 - Rebrov: Nismo u najboljoj formiTrener kijevskog Dinama Serhi Rebrov rekao je da nije siguran u kakvoj je formi njegova ekipa, ali je dodao da veruje da će se pokazati u dobrom svetlu protiv Mančester sitija. "Mančester siti je jedan od najbogatijih klubova na svetu, ali mi se za predstojeće utakmice pripremamo na uobičajen način. Imali smo veoma dugu pauzu i ne mogu biti siguran da smo u najboljoj formi, ali imamo naš stil i nadam se da ćemo se pokazati u dobrom svetlu", rekao je Rebrov. Kijevski klub je prvi put u osmini finala Lige šampiona sezone 1999/2000 kada je napad tog kluba predvodio upravo Rebrov. Trener Dinama je imao reči hvale i za kolegu za klupe Sitija Manuela Pelegrinija.

20:05 - "Jorgandžije" lako sa "filipsovcima"Atletiko i PSV takmičili su se u istoj grupi Lige šampiona u sezoni 2008/09. "Jorgandžije" su dobile oba meča, u Madridu 2:1, a u Ajndhovenu 3:0.

20:00 - Dinamo koban za Siti pre pet godinaMančester siti i Dinamo Kijev sastali su se 2011. u Ligi Evrope i tada su Ukrajinci načinili iznenađenje. "Građani" su dobili prvi meč golom Aleksandra Kolarova 1:0, uz crveni karton Marija Balotelija zbog pogibeljnog starta, ali je Dinamo u revanšu pobedio 2:0.

19:50 - Zagrevanja navijača PSV-a

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track