PRETI MU ZATVOR: Hakan Šukur se zbog ovoga našao na udaru turskih vlasti
Foto: Fonet

Društvene mreže

PRETI MU ZATVOR: Hakan Šukur se zbog ovoga našao na udaru turskih vlasti

Fudbal -
Jednom od najvećih turskih fudbalera svih vremena Hakanu Šukuru, koga pamtimo po igrama i golovima u Galatasaraju i reprezentaciji, preti kazna zatvora od četiri godine, zato što je uvredio predsednika države Redžepa Erdogana, prenose turski mediji.

Šukur je na svom tviteru navodno izvređao prvog čoveka Turske, međutim ne navodi se i koje je reči upotrebio, i zbog toga je protiv njega već podneta prijava i biće izveden pred sud.

Vlasnik najbržeg gola na svetskim prvenstvima (protiv Koreje u 10,8 sekundi, za treće mesto na Mondijalu 2002), rekao je u svoju odbranu da izrečene uvrede nisu bile upućene Erdoganu, ali to nimalo nije olakšalo njegovu poziciju.

Šukur je brzo po završetku igračke karijere uplovio u političke vode, bio je član partije koja je trenutno na vlasti, ali je napustio samo dan pošto je u javnost “procurila” velika korupcionaška afera, nakon koje su usledila hapšenja važnih ljudi te stranke, od kojih su neki bili na ministarskim pozicijama.

Od tada se konstantno nalazio na udaru određenih krugova vladajuće partije koji ga optužuju da je jedan od organizatora pokreta Hizmet, za koji predsednik Erdogan tvrdi da želi da ga obori sa vlasti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track