(VIDEO) BUDAN SANJA NA TEATRU SNOVA: Evo ko je Markus Rašford, tinejdžer koji je preporodio Junajted
Foto: Reuters

Dva meča, četiri gola

(VIDEO) BUDAN SANJA NA TEATRU SNOVA: Evo ko je Markus Rašford, tinejdžer koji je preporodio Junajted

Fudbal -
O mladom fudbaleru Mančester junajteda Markusu Rašfodru bruju cela fudbalska Engleska, ali i Evropa.

Kada je minulog četvrtka debitovao za prvi tim "crvenih đavola" u utakmici Lige Evrope protiv danskog Midtjilanda, nije imao ni stranicu na Vikipediji! A sada, samo četiri dana kasnije, ne samo da je ima, već mu u rubrici "seniorska karijera" stoji: 2 meča - 4 gola!

Ovaj tinejdžer je preporodio posrnulog velikana.

U revanšu šesnaestine finala Lige Evrope na "Old Trafordu" pri rezultatu 1:1, istom onom zabeleženom u prvom meču u Danskoj, postigao je dva gola za 11 minuta i utabao svom timu put u narednu rundu (na kraju bilo 5:1), a danas je dva puta zatresao mrežu Arsenala u roku od tri minuta i asistirao Anderu Ereri za trijumf u derbiju Premijer lige - 3:2.

Podsetimo, Rašford je na veliku scenu zakoračio ludom igrom slučaja. Menadžer Junajteda Luj van Gal imao je 13 povređenih igrača kada je sastavljao tim za revanš sa Midtjilandom, a onda se na zagrevanju povredio i poslednji raspoloživi napadač, Antoni Marsijal. Poslednji! Tako su bar mislili navijači, jer nikome na pamet nije padao 18-godišnji Markus Rašford. Srećom po sve njih, Van Gal ga se setio i ubacio u vatru. Rašford mu se odužio na neverovatan način. Tim koji cele sezone muči muku sa efikasnošću postigao je osam golova u dve utakmice, najviše zahvaljujući momku - produktu sopstvene škole.

Van Gal je posle pobede nad Arsenalom rekao da ga ne iznenađuje kada se mladi igrači dobro pokažu na debiju, a Rašford je danas zabeležio prvi nastup u Premijer ligi.

"Zbog toga imamo malu selekciju igrača, jer tada možete da pružite šansu mladima. Markus je igrao dobro i u prvoj i drugoj utakmici i izuzetno je talentovan", rekao je holandski trener.

Markus Rašford je rođen 31. oktobra 1997. u Mančesteru. Prve fudbalske korake načionio je kao klinac u Flečer Mosu, gde su počeli i Dani Velbek i Ves Braun, a u Junajtedov školu je stigao 2005. godine.

Zanimljivo je da Rašford u omladinskom pogonu prvobitno nije bio napadač, ali je na tu poziciju prebačen silom prilika, kada mu je veliki broj saigrača iz špica bio povređen.

Dakle, jasno je da ovaj 18-godišnjak koristi svaku priliku koju mu život pruža. Trenutno budan sanja na "Teatru snova", kako svi zovu "Old Traford".

"Crveni đavoli" na čelu sa Lujom van Galom potrošili su stotine miliona evra u prethodnih nekoliko prelaznih rokova, a sve što im je bilo potrebno već su imali u kući!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track