(VIDEO) SUDIJA HEROJ IZ BOSNE: Spasao život mladom fudbaleru!
Foto: Printskrin

Hrabra i hitra reakcija Darka Obradovića

(VIDEO) SUDIJA HEROJ IZ BOSNE: Spasao život mladom fudbaleru!

Fudbal -
Utakmicu omladinske fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine između Zrinjskog i Olimpica obeležila je hrabra i hitra reakcija sudije Darka Obradovića, koji je nakon neugodnog sudara spasao život mladom fudbaleru Olimpica, Belminu Haliloviću.

Sredinom prvog poluvremena golman Olimpica Irfan Šetkić slučajno kolenom u glavu udario Belmina Halilovića. Mladi štoper je ostao bez svesti, a zahvaljujući brzoj reakciji sudije Obradovića sve se dobro završilo.

"Teren je bio mokar i klizav što je uzrokovalo sudar fudbalera. Odbrambeni igrač ostao je da leži na travi, a po položaju tela shvatio sam da nešto nije uredu. Nije prvi put da se srećem s tim jer sam i sam igrao fudbal i bio u takvim situacijama. Pritrčao sam iz straha, instinktivno, a kroz glavu mi je prolazio šta treba da uradim. Ostali igrači počeli su da paniče, kao i publika. Svi su se zabrinuli", rekao je Obradović.

Hrabri sudija je rekao da su mladom fudbaleru bile zatvorene oči i da je bio bez svesti.

"Pružio sam mu prvu pomoć. Dva puta bezuspešno sam pokušao da mu izvučem jezik. Tek iz trećeg, najjačeg pokušaja, uspio sam u nameri i pomislio u sebi "hvala ti Bože što je sve prošlo kako treba", rekao je Obradović.

Halilović se ubrzo oporavio i nastavio utakmicu, a Zrinjski je na kraju pobijedio rezultatom 4:1.

Kako ističe Obradović, mladi fudbaler ga je više puta zvao na mobilni telefon da se zahvali što mu je spasao život, iako se ne seća šta se dešavalo jer je bio bez svesti.

(Dnevni avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track