LE TALEK ODUŠEVLJEN: Nisam pogrešio što sam došao u Zvezdu
Foto: Dado Đilas

Francuz posle derbija

LE TALEK ODUŠEVLJEN: Nisam pogrešio što sam došao u Zvezdu

Fudbal -
Mogao sam u Rusiji da ostanem u nekom manjem klubu za mnogo veće pare, ali sam napravio pravu stvar što sam se odlučio za nastavak karijere u Beogradu, kaže Damjan le Talek

Francuz Damjan le Talek kaže da nije pogrešio što je ove zime prešao u Crvenu zvezdu. Momak koji igra na mestu zadnjeg veznog igrača, a koji se u poslednjih pola sata 150. večitog derbija odlično snašao i na mestu štopera umesto isključenog Lukovića, zadovoljan je u Beogradu.Atmosfera s derbija još drži Le Taleka, posebno trenuci nakon trijumfa, kad je sa saigračima slavio pobedu ispod severne tribine.Odbio velike pare- Nezaboravan osećaj je slaviti s „delijama“. Prvi put u životu doživeo sam tako nešto. Neprocenjivo! Bilo je odlično, pobedili smo u gostima. Pre meča čuo sam da tamo nismo dobili nekoliko godina i zato je radost veća. Čini mi se da je polovina navijača na stadionu navijala za nas i zato je bilo normalno da ostanemo i slavimo s njima - rekao je za Kurir Damjan le Talek.Francuz je bio velika želja trenera Miodraga Božovića, koji ga odlično poznaje iz Rusije. Pre mesec dana Crvena zvezda je Mordoviji iz Saranska platila 250.000 evra za Damjana le Taleka i, čini se, napravila odličnu investiciju.- Sada sam svestan da sam odlično postupio. Mogao sam u Rusiji da ostanem u nekom manjem klubu za veće pare. Ali sam nekako osećao da će moja igra doći više do izražaja u Crvenoj zvezdi i da će svi to videti. Kad se igra dobar fudbal, možeš da pokažeš koliko znaš, kad je ekipa loša, ni igra pojedinca se ne vidi. Zvezda igra baš lep fudbal i hoću da se još bolje uklopim.Igra gde trebaFrancuz je posle isključenja Lukovića bez greške odigrao na mestu štopera, u paru sa Savom Pavićevićem.- Prvi put sam u zvaničnom meču igrao štopera, mada mogu da igram bilo gde. Ako trener traži da budem štoper, nije problem. Igram gde treba, za tim i naše pobede!Kad je dolazio u Zvezdu, mnogi Francuzi bili su skeptici povodom njegove karijere, posebno ako se zna da je kao veliki talenat došao u Borusiju iz Dortmunda.- Ja sam bio svestan šta je Crvena zvezda, ali mlađi Francuzi ne znaju da je to klub koji je bio šampion Evrope i sveta. Ovde se sjajno radi, isto kao i u Dortmundu. Četiri godine nisam video ovakav nivo fudbala na treninzima. Svima nam je cilj da uz marljiv i ozbiljan rad postavimo novi rekord po broju pobeda i uđemo u istoriju kluba - poručio je Damjan le Talek.

Le TalekPRVI FRANCUZ U DERBIJUDamjan le Talek postao je i prvi Francuz u večitim derbijima, čime je ušao u bogatu istoriju srpskog fudbala.- Srećan sam što je tako jer volim da sam prvi u svemu. Čuo sam se s mojima i u Francuskoj, kažu da se sad više govori o Zvezdi i njenim pobedama zbog mene - kroz smeh je dobacio Le Talek.

Engleska iduća željaZVEZDIN DO 2018.Francuz ima ugovor s Crvenom zvezdom do juna 2018, a čini se da će klub dobro zaraditi.- S obzirom na našu poziciju, gotovo je izvesno da ćemo igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Svi u klubu žele uspeh u Evropi, a meni i ostalim igračima biće to prilika da se približimo jačim ligama. Oduvek sam želeo da zaigram u Engleskoj. Takav je i dogovor koji sam postigao s Crvenom zvezdom. Ako stigne dobra ponuda, pustiće me da idem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track