(VIDEO) ŠOK U MINHENU: Bajern poražen od Majnca, Borusija Dortmund mu preti
Foto: Reuters

Debakl Leverkuzena

(VIDEO) ŠOK U MINHENU: Bajern poražen od Majnca, Borusija Dortmund mu preti

Fudbal -
Fudbaleri Bajerna iz Minhena pretrpeli su danas tek drugi poraz u Bundesligi, pošto su na svom terenu izgubili od Majnca 1:2.

Poraz šampiona je iskoristila Borusija Dortmund i prišla na pet poena zaostatka uoči njihovog međusobnog duela narednog vikenda.

Bajern je danas potpuno dominirao u utakmici 24. kola, ali nije uspevao da iskoristi svoje šanse, a golman Majnca Loris Karijus nekoliko puta je spasavao svoj tim. Gosti su svoja dva gola postigli iz ukupno tri šuta u okvir gola, a posed lopte im je bio manji od 30 odsto, ali su na kraju uspeli da naprave veliko iznenađenje. Golove za Majnc postigli su Hairo Samperio u 26. i Džon Kordoba u 86. minutu, dok je strelac za Bajern bio Arjen Roben u 64. minutu.

Bajern je ostao na 62 boda, dok Dortmund ima 57, posle sigurne pobede nad Darmštatom od 2:0. Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola. Majnc je ostao na petom mestu sa 39 bodova, koliko ima i Borusija Menhengladbah, koja je danas sigurno pobedila Štutgart 4:0. Šalke je došao na šesto mesto pobedom nad Hamburgom 3:2 i sada ima 38 bodova, tri više od Bajer Leverkuzena, koji je večeras kod kuće poražen od Verdera 1:4. To je "aspirindžijama" bio treći uzastopni prvenstveni poraz. Verder je tim trijumfom izbio van opasne zone, sa bodom više od Ajntrahta, koji je danas izgubio od Herte u Berlinu 2:0.

U borbi za opstanak, Hofenhajm je zabeležio važnu pobedu nad Augsburgom 2:1. Trijumf timu doneo je Mark Ut u 81. minutu meča, a to je Hofenhajmu bila druga pobeda u poslednje tri utakmice i sada ima 21 bod, dva manje od Ajntrahta.

All Goals HD - Bayern München 1-2 Mainz 02.03... by alex-percec

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track