LALATOVIĆ TRAŽI IZVINJENJE NOVINARA: Znam da nisam cvećka, nisam vređao Dodića
Foto: Saša Pavlić

Trener Vojvodine besan

LALATOVIĆ TRAŽI IZVINJENJE NOVINARA: Znam da nisam cvećka, nisam vređao Dodića

Fudbal -
Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je laž da je u finišu utakmice četvrtfinala Kupa Srbije protiv Javora u Ivanjici vređao kolegu Mladena Dodića i pozivao ga na tuču i zatražio javno izvinjenje od novinara koji je to napisao.

Lalatović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da ne želi da dozvoli da se njegovo ime kalja zbog nečega što, kako je naglasio, nije učinio.

"Znam ja da nisam cvećka i da sam imao grešaka, ali ovog puta zaista nisam ništa uradio da bi se na takav način pisalo o meni. Najteže mi je palo to što me je moj otac, koji ima 70 godina, rano jutros zvao jer je u novinama video natpis zbog kog je morao da pije lekove za pritisak", rekao je Lalatović dodajući da razmišlja o tome da podnese tužbu sudu protiv novinara koji je to napisao i protiv lista koji je taj tekst objavio.

Lalatović je naglasio da želi da mu se novinar koji je, kako je naglasio, napisao pomenute neistine javno izvini, a kao dokaz da nije bilo nikakvog vređanja trener Vojvodine je naveo zvanični zapisnik sa utakmice u kom ni sudije ni delegat nisu napisali da je bilo nedoličnog ponašanja od strane ni jednog od trenera.

"Imam 38 godina i ispred sebe još 20 godina trenerskog posla i zbog toga neću da dozvolim da me kleveta neki novinar koji možda i nije bio na utakmici, a na konferenciji za novinare nije bio sigurno. On je to napisao ili iz neznanja ili mu je neko naredio da to napiše. Ako se fudbaleri i treneri i sudije kažnjavaju zbog napravljenih grešaka, onda i novinari treba da snose odgovornost za ono što pišu i da budu kažnjeni ako pišu neistine, a ovo je čista neistina i izmišljotina", rekao je Lalatović. Na konferenciji za novinare, na video bimu emitovan je sporni deo utakmice, a Lalatović je tvrdio da je u tom trenutku, kada je igrač Vojvodine ležao na travi i tražio pomoć lekara, od Dodića zatražio da njegovi fudbaleri prekinu igru izbacivanjem lopte u aut, jer "igrač Vojvodine leži na travi duže od dva minuta".

Utakmica četvrtfinala Kupa između Javora i Vojvodine završena je rezultatom 2:2, a Ivanjičani su posle izvođenja penala prošli u polufinale.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track