LIGA ŠAMPIONA: Čelsi priželjkuje 2014, Zenit hoće najveći uspeh
Foto: Reuters

Revanš osmine finala

LIGA ŠAMPIONA: Čelsi priželjkuje 2014, Zenit hoće najveći uspeh

Fudbal -
Fudbaleri Čelsija u sredu dočekuju Pari Sen Žermen u revanš meču osmine finala Lige šampiona, sa željom da se revanširaju za prošlogodišnju eliminaciju u istoj rundi elitnog takmičenja.

Prvi meč u Parizu pre tri nedelje završen je trijumfom šampiona Francuske 2:1, ali "Plavci" nisu bili nezadovoljni jer su uspeli da postignu vredan gol u gostima.

Ipak, menadžer londonskog tima Gus Hidink ulogu favorita prepušta Zlatanu Ibrahimoviću i saigračima.

"PSŽ je favorit, iako smo vratili samopouzdanje posle dobrih rezultata. Imamo kvalitet i moramo da budemo agresivni i skoncentrisani ceo meč", rekao je Hidink.

Čelsi je 2014. godine, protiv istog rivala u četvrtfinalu Lige šampiona, uspeo da nadoknadi dva gola minusa, upravo zbog "zlatnog pogotka" u gostima. Može li i ove da napravi isti poduhvat?

Nije manje neizvesno neće biti ni u Sankt Petersbugu, gde Benfika dolazi Zenitu sa minimalnim trijumfom.

Lisabonski tim biće oslabljen jer neće igrati čak tri štopera Lisandro Lopez, Luizao i Žardel, kao i golman Žulio Cezar, ali putuje sa ogromnom dozom injekcije posle pobede nad gradskim rivalom Sportingom (1:0), od kojeg je upravo preuzeo mesto lidera portugalskog šampionata.

Trener Zenita Portugalac Andre Viljaš Boaš siguran je da Zenit može da nadoknadi prednost i prvi put odvede ekipu među osam najboljih u Evropi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track