ČUDESNI BAJERN KAO POVOD: Evo najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona
Foto: Reuters

Za istoriju

ČUDESNI BAJERN KAO POVOD: Evo najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona

Fudbal -
Bavarci se pridružili grupi ekipa koje su uspele da prestignu ogromnu prednost rivala u evrokupovima.

Preokret koji su fudbaleri Bajerna napravili u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv Juventusa spada u grupu najvećih koje je ovo takmičenje ikada imalo.

Bavarci su minule srede na poluvremenu gubili - 0:2, u 90. minutu su izjednačili - 2:2, a onda su posle produžetaka slavili sa 4:2.

Najveći preokreti u Ligi šampionaVerder – Anderleht 5:31993 - grupna fazaBio je 8. decembar, ciča zima u Bremenu, a Anderleht je posle 33 minuta igre imao veliku prednost od tri gola i to vođstvo čvrsto je držao do 66. minuta, a onda je usledila oluja. Igrači trenera Ota Rehagela krenuli su u totalnu ofanzivu i za 23 minuta igre uspeli da postignu čak pet golova i ostvare jedan od najvećih trijumfa u istoriji kluba.Juventus - Mančester junajted 2:31999 - polufinalePrva utakmica završena je rezultatom 1:1, a Juventus je u revanšu na svom terenu poveo s dva brza gola Filipa Inzagija u šestom i 11. minutu. Englezi su odgovorili preko Roja Kina u 24. i Dvajta Jorka u 34. minutu, a definitivni preokret doneo je Endi Kol golom u 83. minutu i tako najavio ono što se dogodilo mesec dana kasnije u Barseloni...Mančester junajted – Bajern 2:11999 - finaleNemci su vodili od šestog minuta golom Marija Baslera, sve vreme su bili bolji, čak su pogodili prečku gola engleskog tima, a onda je nastao haos. Najpre je Tedi Šeringem u prvom minutu sudijske nadoknade izjednačio, a samo dva minuta kasnije Ole Gunar Solskjer postavio je konačan rezultat i šokirao pristalice Bavaraca na Nou kampu u Barseloni.Liverpul - Milan3:3 (3:2 penalima)2005 - finaleNajčuvenije finale u istoriji Lige šampiona. Navijači Milana su posle prvih 45 minuta i vođstva tima od 3:0 već slavili titulu, ali tako nisu mislili igrači Liverpula, koji su napravili najspektakularniji preokret u istoriji ovog takmičenju. Preko Stivena Džerarda, Vladimira Šmicera i Ćabija Alonsa od 54. do 60. minuta „redsi“ su uspeli da izjednače, a kasnije kroz penale dođu do titule.Porto – Artmedija 2:32005 - grupna fazaDrugo kolo grupe H Lige šampiona donelo je iznenađenje neverovatnih razmera kad je maleni, anonimni klub iz Slovačke uspeo da prestigne dva gola prednosti u duelu protiv aktuelnog šampiona Evrope i ostvari istorijski prvi trijumf u elitnom takmičenju. Inače, ova pobeda ostvarena je nešto više od mesec dana pošto su Slovaci napravili senzaciju i u poslednjem kolu kvalifikacija eliminisali Partizan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track