(VIDEO) ŠOK ZA MADRIĐANE: Sporting u finišu napravio preokret i izbacio Atletiko iz borbe za titulu
Foto: Reuters

Na Nou Kampu mogu da slave

(VIDEO) ŠOK ZA MADRIĐANE: Sporting u finišu napravio preokret i izbacio Atletiko iz borbe za titulu

Fudbal -
Fudbaleri Sportinga kao domaćini u Hihonu načinili su iznenađenje savladavši Atletiko Madrid 2:1 (0:1) u 30. kolu Primere.

Sporting je do tek sedme prvenstvene pobede došao posle preokreta. "Jorgandžije" su povele u 29. minutu prelepim golom Grizmana iz slobodnog udarca, a onda su šokirane u finišu utakmice pogocima Sanabrije u 79. i Kastra u 89. minutu.

Zanimljivo je da je Kastro samo minut pre pobedonosnog gola promašio nemoguće! Ipak, brzo se iskupio i svom timu doneo zlata vredne bodove.

Tim iz Hihona je uoči ovog kola bio na dnu tabele sa 24 boda, koliko ima i Levante, a sada se izjednačio sa Granadom na 18. i Rajo Valjekanom na 17. mestu, koji doduše imaju meč manje, i najavio da se neće predavati u borbi za opstanak. Sportingu je ovo prva pobeda od 31. januara i osam utakmica.

Atletikovi šampionski snovi, ako ih je i bilo do sada, više ne postoje. Ostao je na drugom mestu sa 67 bodova, ali je dao priliku Barseloni da mu, ako sutra savlada Viljareal, pobegne na 11 bodova. Svi će se složiti da je ta razlika nedostižna.

Madriđani su izgubili prvi put posle sedam mečeva bez poraza.

Antoine Griezmann Fantastic Goal - Gijon 0-1... by football2yu

Goal Antonio Sanabria - Sporting Gijon 1-1... by 109253pr

2-1 Carlos Castro Goal Spain Primera Division... by diyan-delev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track