JUBILEJ SPORTSKOG CENTRA U STAROJ PAZOVI: Mesto gde nastaju evropski i svetski šampioni
Foto: FSS

Ponos FSS

JUBILEJ SPORTSKOG CENTRA U STAROJ PAZOVI: Mesto gde nastaju evropski i svetski šampioni

Fudbal -
Centar koji je lansirao evropske i svetske prvake, u maju slavi mali jubilej, a petu godinu zaredom ostvaruje fantastične poslovne rezultate.

U maju ove godine biće tačno pet godina od kada su čelni ljudi FIFA i UEFA priznali da FS Srbije ima jedan od najlepših i ono što je važnije, najfunkcionalnijih sportskih centara u Evropi, a impozantne brojke koje su u međuvremenu ostvarene, potvrda su značaja i isplativosti projekta koji je Srbiji veoma brzo podario i profit i trofeje.

Statistika koja je najbolji pokazatelj rezultata koje je ovaj moderan sportski kompleks sa svojih šest vrhunskih terena ostvario, kaže da su naše reprezentativne selekcije u proteklih pet godina odigrale preko 820 utakmica i da je održano preko 4.000 treninga, pre svega mlađih kategorija. O svrsishodnosti jednog ovakvog objekta i koncepta rada za srpski fudbal govori i podatak da su u poslednje tri godine omladinska i mlada reprezentacija osvojile zlatne medalje na evropskim i svetskim prvenstvima prolazeći kroz kontinuirani trenažni proces u vrhunskim uslovima upravo u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

"To je činjenica na koju smo posebno ponosni, jer su ti momci upravo iz Stare Pazove ispraćeni na velika takmičenja sa kojih su se vratili sa zlatom oko vrata", kaže Predrag Đalović, direktor SC FSS i dodaje:

"Takođe, postoji jedan segment koji nije tako lako merljiv, a koji će u budućnosti sigurno doneti dodatni kvalitet našem fudbalu. U Sportskom centru FSS održava se veliki broj seminara za trenere i sudije, do sada smo imali vise od dve stotine raznoraznih edukativnih sadržaja što svakako zaslužuje pažnju".

Kakav ugled Sportski centar FSS uživa od strane evropske kuće fudbala najbolje svedoči podatak da je u Staroj Pazovi do sada održano čak 10 Razvojnih turnira UEFA. Do kraja godine Sportski centar FSS biće domaćin još tri takva turnira pod patronatom UEFA.

"U značajnoj meri okrenuti smo radu sa najmlađima, ne samo kroz Razvojne turnire UEFA. Ovog leta od 10. do 16. jula biće održan deveti kamp pod nazivom „Igraj za Srbiju“. To je kamp koji se organizuje isključivo za našu talentovanu decu iz dijaspore. Fantastičan program koji nije samo sportski, u kome se deca našeg porekla koja žive u inostranstvu upoznavaju sa našom kulturom i istorijom, a treniraju po specifičnom programu FSS. Želja je da ih na taj način vežemo za naš nacionalni tim. Do sada je prodefilovalo preko 500 igrača koji se sada nalaze u evidenciji FSS i koji se prate".

Rad Sportskog centra u Staroj Pazovi u značajnoj meri doprinosi popunjavanju budžeta Fudbalskog saveza Srbije. Na Skupštini FSS s ponosom je konstatovano da je SC FSS u 2015. godini ostvario najbolje rezultate do sada!

"U proseku svake godine imamo porast prihoda za 10 odsto. Izuetno smo ponosni na brojke koje kažu da smo od maja 2012. do februara ove godine ostvarili 102.853 noćenja, poslužili smo 406.354 obroka. Ono što je važno napomenuti da Sportski centar u Staroj Pazovi nije isključivo i samo namenjen našim reprezentacijama, već smo posvećeni kongresnom i rekreativnom turnizmu. Ugostili smo veliki broj značajnih firmi i taj segment rada u Sportskom centru želimo posebno da razvijamo", zaključuje Predrag Đalović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track