Džejmi Karager: Mitrović je novi Širer!
Foto: Reuters 03/2016

Premijer liga: Legenda Liverpula nahvalio Srbina

Džejmi Karager: Mitrović je novi Širer!

Fudbal -
Džejmi uporedio Aleksandra Mitrovića sa čuvenim igračem Njukasla i njegovim kolegom Lesom Ferdinandom, koji su devedesetih predvodili „svrake“ u njihovim pohodima na vrh

Bivši as Liverpula Džejmi Karager, kao jedan od vodećih komentatora zbivanja u Premijer ligi, uporedio je srpskog reprezentativca Aleksandra Mitrovića sa legendama Njukasla Alanom Širerom i Lesom Ferdinandom.- Mitrović nije bio u prilici da uživa u igri sa dvojicom štopera Sanderlenda na leđima tokom cele utakmice, ali nikada nije odustajao. Briljantno je odradio posao špica okrenut leđima protivničkom golu. Nije dobio „devetku“ na dresu, ali on podseća na tipične golgetere „devetke“ kakvi su bili Les Ferdinand ili Alan Širer - glasio je Karagerov hvalospev na račun centarfora „svraka“.Biće idol navijačaGol nekadašnjeg napadača Partizana za izjednačenje u završnici regionalnog derbija sa Sanderlendom privukao je gotovo istu pažnju javnosti koliko i neobično radovanje sa zalutalim navijačem na terenu. Mitrović bi mogao da postane idol navijačima Njukasla, naročito ako njegovi golovi budu sačuvali status premijerligaša.- Navijači vole da gledaju igrače kao što je Mitrović - zaključio je Karager.

Bio u nesvestici... Mitrović primio jak udarac u glavu
Bio u nesvestici... Mitrović primio jak udarac u glavu

Nedostaje kvalitet

Bez dlake na jeziku Karager je objasnio svoje viđenje trenutne situacije Njukasla.- Navijači Njukasla na drugačiji način gledaju stvarnost, verujući u priče da kvalitet njihovog tima ne zaslužuje borbu za opstanak. Međutim, smatram da Njukaslu upravo nedostaje kvalitet u igračkom kadru, a broj postignutih golova najbolji je dokaz.(D. P.)
Ceni Srbina... Džejmi Karager
Ceni Srbina... Džejmi Karager

Težak posao za BenitezaŠUPLJE NA SVE STRANEAko neko dobro poznaje novog stratega Njukasla Rafu Beniteza, onda je to Karager jer je godinama sarađivao s njim u Liverpulu. Nekadašnji učenik najavljuje probleme španskom treneru na Sent Džejms parku.- Kada imaš problem, pokušaš da ga detektuješ i rešiš, ali Njukasl ga ima na obe strane. Oni primaju mnogo golova, a postižu ih malo. Za nekoga kao što je Benitez nije teško da uoči šta je potrebno ekipi, ali ne možeš sve probleme da rešiš kupovinom novih igrača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track