ĆURČIĆ O PROZIVKAMA: Do utorka ili srede za nas su izjave fudbalera sporedna stvar, a posle toga...
Foto: Fonet

Selektor iznenađen

ĆURČIĆ O PROZIVKAMA: Do utorka ili srede za nas su izjave fudbalera sporedna stvar, a posle toga...

Fudbal -
Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić, kaže da nije iznenađen izjavama reprezentativaca Dušana Tadića i Duška Tošića, koje nije pozvao za mečeve sa Poljskom i Estonijom, ali je istakako da dok se nacionalni tim priprema za ta dva meča, ne želi da odgovara na ono što su rekli fudbaleri Sautemptona i Bešiktaša.

Selektor nije želeo da komentariše ni odluku Nemanje Gudelja da dok je on selektor ne nastupa za Srbiju. Ćurčić je takođe, najavio da će o potresima unutar tima čiji je selektor, a za koje sada smatra da nisu previše bitni, govoriti tek sledeće sedmice i najavio da će tada otvoriti mnoga pitanja.

Selektorovo obraćanje medijima pred put, počelo je ovako.

"Posle utakmice sa Češkom doneli smo odluke za koje smo znali da će biti veoma bolne. To su neki rezovi o kojima smo razmišljali četiri meseca. Ovo je bio trenutak kada smo se odlučili zo nove igrače. Potpuno stojim iza svojih odluka. Ljutih je uvek bilo i biće ", rekao je novinarima Čurčić na aerodromu “Nikola Tesla” pred let za Poljsku.Ćurčić je prokomentarisao Tadićev stav da više ne oblači dres reprezentacije sve dok je on selektor.

"Veoma sam iznenađen, veoma! Reprezentacija Srbije je iznad Ćurčića i iznad Tadića i veoma sam iznenađen tajmingom kada je ta izjava izrečena. To su već neke lične stvari, a ja sam selektor reprezentacije Srbije, i neću lične stvari stavljati ispred interesa reprezentacije. U ovom trenutku su mi najbitniji igrači koji će sutra da se bore za dres reprezentacije, koji će dati sve od sebe, a ja garantujem da će dati sve od sebe. Mogu i da izgube, ali sam ubeđen da igrači koji će istrčati na teren, i ova 23 koja smo pozvali, biti u službi reprezentacije. Da li će doneti rezultat – ne znam, iskreno se nadam da hoće, ali ako i ne, bićemo svi čisti pred sobom, kako ja tako i svi mi koji predstavljamo ovu zemlju."Koliko god je ova bura i nova sramota uzdrmala nacionalni tim, Ćurčić ne želi da joj pridaje veći značaj nego što u ovom trenutku zaslužuje.

"To je sporedna stvar u ovom trenutku. Razumem da je vama to važna vest, da je aktuelno, ali za nas je to sporedno i od ovog trenutka ulažemo mnogo energije samo na ono što nas čeka i nemamo vremena da se bavimo drugim stvarima."

Tadiću je navodno naviše zasmetalo što ga niko nije obavestio o nepozivanju i što mu odluka selektora nije obrazložena. I o tome je govorio Ćurčić.

"Ne osećam potrebu, niti je moja dužnost da objašnjavam svakom igraču koji nije na spisku, i da se svakom igraču pravdam. Ovo su moje odluke i ja stojim iza njih, tako funkcionišem i, kažem opet, sve što je na tu temu važno neću ćutati kada za to dođe vreme."

Na pitanje da li je Tadić nepoželjan u ekipi dok je on selektor, Ćurčić je odgovorio:

"To su stvari o kojima ćemo pričati kad se ovo završi. Svako stoji iza svojih reči i svojih odluka, tako ću i ja stajati kada dođe vreme da razmišljam o tim stvarima."

Za kraj, Čurčić je najavio da će o svemu što se dešavalo u vezi sa reakcijama nepozvanih igrača, pričati po povratku u Beograd.

"Nije nas ovo iznenadilo mnogo. Ne doživljavam Tošićevu izjavu lično, ima tu i nekih drugih stvari. Nije sada vreme da pričam o tome, ali već tamo od utorka ili srede biće vreme da se mnoga pitanja otvore."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track