Tako je govorio Đurić

Grantu odbrojani dani

Tako je govorio Đurić

Fudbal -
Svaki put kad je predsednik Partizana odlazak trenera nazivao „kafanskim pričama“ i dao podršku, desio bi se otkaz

Dobio jasne signale da ide!Konkurs za novog trenera Partizana je otvoren, budući da je predsednik kluba Dragan Đurić dao punu podršku aktuelnom šefu stručnog štaba Avramu Grantu! Logika je veoma jasna, svaki put kad je prvi čovek kluba iz Humske smenu na klupi nazvao svojom omiljenom sintagmom „kafanske priče“, dogodilo se upravo to. Tako je bilo prilikom odlaska Slaviše Jokanovića, Gorana Stevanovića i Aleksandra Stanojevića, pa bi tako trebalo da bude i kad je u pitanju Avram Grant.Izraelac je, pored Lotara Mateusa, najzvučnije ime koje je s klupe predvodilo crno-bele, s tom razlikom da Nemac pre dolaska u Humsku nije mogao da se podiči uspesima, dok je Grant u Beograd stigao kao trener, koji je s Čelsijem igrao finale Lige šampiona. Međutim, rezultatima koje je ostvario s srpskim šampionom, gde u oči upadaju tri vezana poraza od Crvene zvezde i to bez postignutog gola, Grant nije opravdao nijedan jedini cent od 900.000 evra uloženih u njega.S tim u vezi, sasvim je normalno što mu je Dragan Đurić „dao punu podršku“, njegov odlazak nazvao „kafanskom pričom“ i tako mu jasno stavio do znanja da treba da ide u Bolton, ili gde god mu se bude ukazala prilika. Međutim, Avram Grant nije juče želeo da komentariše priče o povratku u Englesku, već je preko klupskog portparola poručio:- Ne želim da pričam bilo šta.

Novo nemušto saopštenjeFudbalski klub Partizan izdao je juče saopštenje povodom pisanja o blokadi njihovog računa, a da pri tome u pomenutom tekstu nisu saopštili nijedan relevantan podatak.„FK Partizan je naporima rukovodstva obezbedio sredstva za mirno funkcionisanje u narednim mesecima, kao i za neophodna pojačanja. Izostanak plasmana u grupnu fazu evropskih kupova, a nakon rekordnog ulaganja od tri miliona evra, ne samo da je naneo nenadoknadivu materijalnu štetu, već je i ugrozio likvidnost poslovanja. Zimus smo odbili nekoliko ponuda za transfer igrača u želji da se ekipa ne oslabi i ostvare ciljevi. Bio je to rizičan potez koji je dao svoj sportski rezultat, a naporima rukovodstva sve obaveze su izmirivane na vreme ili sa minimalnim zakašnjenjem“.

O Jokanoviću (ostavka 5. septembar 2009)

- Ostanak Slaviše Jokanovića je pravo rešenje za klub u ovom trenutku. U sledećih šest dana igramo dve važne utakmice, u ligi protiv Javora i onu još važniju, protiv Žiline u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zaključak sednice je da damo poverenje ljudima u stručnom štabu i treneru da završe ove dve utakmice...“.(22. avgust 2009)

O Stevanoviću (smenjen 16. april 2010)

- Nismo uopšte razmišljali o promenama, suludo je pričati o tome. Goran ima maksimalnu podršku, pravi dobre rezultate i osvojio je više bodova nego prošle sezone. Rekao sam da nisam zadovoljan. Stevanović ima najveću podršku u istoriji kluba jer je imao odrešene ruke u dovođenju igrača, izboru tima, odrađivanju priprema... To znači da ima najveće poverenje i podršku kluba.(15. april 2010)

O Stanojeviću (smenjen 12. januar 2012)

- Od svih priča plasiranih u javnosti, jedina je istinita da će ove nedelje biti održana sednica Upravnog odbora. Sve ostalo su kafanske priče. Da smo hteli da ga smenimo, već bismo to uradili.(10. januar 2012)

O Grantu (zasad trener Partizana)

- Nemam komentar! To su sve kafanske priče. O tome ću pričati posle sezone. Održaću konferenciju i sve ću detaljno obrazložiti.(8. maj 2012)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track