Najnovije vesti

HUMANI CRVENO-BELI: Zvezdini fudbaleri posetili decu obolelu od raka
Foto: Crvenazvezdafk.com

Za osmehe mališana

HUMANI CRVENO-BELI: Zvezdini fudbaleri posetili decu obolelu od raka

Fudbal
Fudbaleri Crvene zvezde su veliki i van terena.

Uspesima crveno-belih raduje se armija navijača, a među njima ima i dece koja zbog bolesti nisu u mogućnosti da prate sportska dešavanja.

Fudbaleri Zvezde su danas posetili Institut za onkologiju, kao i Dečiju kliniku u Tiršovoj.

Aleksandar Luković, Mičel Donald, Luis Ibanjez i Slavoljub Srnić su, zajedno sa udruženjem NURDOR (nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), u ove dve klinike posetili su mališane koji boluju od kancera. Onoliko koliko je vreme dozvolilo, igrači su posvetili pažnju deci, kojoj su uručili i mnogobrojne poklone, ne bi li im ulili što više optimizma u teškim danima.

NURDOR trenutno radi na najvećem projektu do sada – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Ovo je prvi put da jedno roditeljsko udruženje pokreće projekat izgradnje čitavog bolničkog krila. U saradnji sa Kliničkim centrom Niš i Klinikom za dečje interne bolesti, pokrenuta je velika kampanja prikupljanja sredstava za tu namenu. Projekat je ogroman, vredan blizu 700.000 evra, ali nema sumnje da će svi biti veoma ponosni na rezultat – savremeno, moderno opremljeno odeljenje po uzoru na ona širom Evrope.

Za prvu fazu projekta, planiranog za ovu godinu, koji podrazumeva izgradnju i stavljanje novog objekta pod krov, potrebno je 165.000 evra (bez PDV-a) od kojih je, uz pomoć prijatelja i donatora, prikupljeno 145.000 evra. Pomoć i podrška šire društvene zajednice za ovaj veliki projekat od nacionalnog značaja je neophodna.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...