(VIDEO) MINIMALAC BAJERNA: Suarez za preokret Barse protiv Atletika u prvom meču četvrtfinala LŠ
Foto: Reuters

Revanši 13. aprila

(VIDEO) MINIMALAC BAJERNA: Suarez za preokret Barse protiv Atletika u prvom meču četvrtfinala LŠ

Fudbal -
Fudbaleri Barselone su posle preokreta savladali Atletiko Madrid 2:1 (0:1), dok je Bajern bio bolji od Benfike 1:0 (1:0) u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Revanši u Madridu i Lisabonu igraće se 13. aprila.Do sedme uzastopne pobede u svim takmičenjima protiv "jorgandžija", Barselona je došla golovima Luisa Suareza u 63. i 74. minutu. Urugvajac je samo krunisao uraganske napade domaćina na "Nou Kampu" od početka drugog poluvremena. Pošto su se saigrači, naročito Nejmar, ispromašivali, Suarez je uzeo stvar u svoje ruke.

FC Barcelona 2-1 Atletico Madrid - ALL GOALS HD by HaijRJHD

Barselona je do preokreta došla sa igračem više, jer su gosti u 35. minutu ostali bez isključenog Fernanda Toresa, koji je deset minuta ranije i doveo Atletiko u vođstvo, svojim 11. golom u karijeri protiv Barselone. Ipak, napravio je dve gluposti i deset minuta pre odlaska na odmor ostavio saigrače na cedilu. Branilac titule u Ligi šampiona iskoristio je to u drugom poluvremenu i došao do trijumfa.Bajern je slomio otpor Benfike već u drugom minutu. Huan Bernat je centrirao, Arturo Vidal se "poklonio" za 1:0. Niko nije mogao da očekuje da će se tim rezultatom završiti meč, naročito jer je domaćin igrao odlično u prvom poluvremenu. Ipak, lisabonski "orlovi" su uspeli da ostanu na samo jednom golu zaostatka, a i sami su imali prilike u drugom delu da izjednače.

Arturo Vidal Goal Bayern 1 - 0 Benfica... by funnyno1

Ovako, Barselona i Bajern opravdali su uloge favorita, ali će pitanja pobednika u oba ova duela ostati otvorena do revanša.U preostala dva četvrtfinala sutra će se sastati PSŽ - Mančester siti i Volfsburg - Real Madrid.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

SASTAVI:

BARSELONA: Ter Štegen – Alves, Pike, Maskerano, Alba – Rakitić, Buskets, Inijesta – Mesi, Suarez, Nejmar.

ATLETIKO: Oblak – Huanfran, Ernandez, Godin, Filipe – Koke, Gabi, Nigez – Grizman, Karasko – Tores

BAJERN: Nojer – Lam, Kimih, Alaba, Bernat – Tijago, Vidal, Riberi, Kosta, Miler – Levandovski.BENFIKA: Ederson – Almeida, Lindelof, Žardel, Eliseu – Pici, Fejsa, Sančes, Gaitan – Žonas, Mitroglu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČEVA:

KRAJ! Barselona - Atletiko 2:1, Bajern - Benfika 1:0!

89. minut - PRILIKA ZA BAJERN! Levandovski je želeo da ostavi saigrače ispred praznog gola, ali je pogrešio u dodavanju.

80. minut - NAJBOLJA ŠANSA ZA BAJERN U DRUGOM POLUVREMENU! Šut Riberija i odbrana Eldersona.

74. minut - GOOOLLL! BARSELONA - ATLETIKO 2:1! LUIS SUAREZ! Idealna lopta Danija Alveša, Urugvajac je trzajem glavom poslao loptu u Oblakovu mrežu.

63. minut - GOOOLLL! BARSELONA - ATLETIKO 1:1! LUIS SUAREZ! Urugvajac je bio nevidljiv do sada, ali je upravo on naplatio žestoku ofanzivu svog tima. Suarez je samo ćušnuo loptu u mrežu iz blizine posle šuta Đordija Albe.

62. minut - PONOVO NEJMAR! Dobar šut Brazilca... Za malo pored...

57. minut - VELIKA ŠANSA ZA BENFIKU! Renato Sančez je nekako dobacio loptu do Žonasa, koji je okrenuo Alabu i snažno šutirao - pravo u Nojera.

56. minut - Opasan šut Mesija, ali je odličan Oblak.

55. minut - NOVA ŠANSA ZA BARSU! Ponovo Nejmar. Međutim, njegov pokušaj glavom nije zadao mnogo problema golmanu Oblaku.

51. minut - PREČKA! Nejmar je uzdrmao okvir gola Atletika.

49. minut - KAKAV POTEZ MESIJA! Uhvatio je makazice, ali je loptu poslao malo pored gola.

48. minut - Atletiko se ne brani sa igračem manje. Dva puta su gosti zapretili u uvodnim minutima drugog poluvremena.

46. minut - Utakmice su nastavljene.

Kraj prvog poluvremena: Bajern - Benfika 1:0, Barselona - Atletiko 0:1

45. minut - Barselona ne uspeva ni šansu da stvori čak ni sa igračem više.

35. minut - CRVENI KARTON ZA TORESA! Za šest minuta dobio je dva žuti kartona, oba su glupo napravljena, prekršajima nad Nejmarom i Busketsom daleko od gola.

32. minut - Grizman je iz teške pozicije dobro šutirao, a Ter Štegen je jedva sprečio loptu da mu se i drugi put zakoprca u mreži.

30. minut - Fudbaleri Benfike su tražili penal zbog navodnog igranja rukom Filipa Lama, ali je poljski sudija pokazao da se igra nastavi.

25. minut - GOOOLLLL! BARSELONA - ATLETIKO 0:1! FERNANDO TORES! Njemu je ovo 11. gol Barseloni! Koke je proigrao Toresa, koji je neometan između dvojice domaćih defanzivaca izašao pred Ter Štegena i poslao mu loptu kroz noge.

20. minut - ŠANSA ZA BAJERN! Tijago Alkantara je pronašao Milera, koji je uhvatio volej, ali je pogodio Edersona.

19. minut - VELIKA PRILIKA ZA BARSELONU! Nejmar je iz blizine glavom šutirao preko gola. Idealno mu je centrirao Dani Alveš.

15. minut - Bajern deluje moćno protiv Benfike. Drugi gol "visi u vazduhu".

13. minut - Drugi šut Mesija! Ovaj put iz bolje pozicije nego pre osam minuta. Alba je centrirao sa levog krila, ali Argentinac je poslao loptu daleko od gola.

5. minut - Prvi ozbiljan napad Barselone. Mesi je iz daljine šutirao pored gola.

2. minut - GOOOLLL - 1:0 ZA BAJERN! Strelac VIDAL! Čileanac je dao gol glavom posle centaršuta Bernata sa leve strane.

1. minut - Utakmice su počele!

20:42 - Sude Nemac i PoljakUtakmicu u Barseloni sudi Nemac Feliks Brih, a meč u Minhenu Poljak Šimon Marćinijak.

20:40 - Atmosfera na "Nou Kampu"

20:35 - Simeone: Mesi je sam opasniji nego Ronaldo, Benzema i Bejl zajedno

20:26 - Španski derbi uskoro počinje

20:24 - Genijalno!Nejmar je broj 9, Mesi 10, a Suarez 11. Dakle, MSN = 30! Zajedno su dali 107 golove ove sezone.

20:20 - "Alijanc arena" spremna za spektakl

20:15 - Luisu Enrikeu "prija" Dijego Simeone

https://twitter.com/LMessifanclub/status/717414647754784772

20:12 - Navijači Bajerna su dobro raspoloženi

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/717413347059216384

20:03 - Benfika će imati podršku s tribina na "Alijanc areni"

19:54 - MSN izgleda nezaustavljivo... Ima li Atletiko lek?!

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/717411440085348353

19:46 - A evo i Barsine svlačionice

https://twitter.com/FCBarcelona/status/717409566556860417

19:38 - Tores ne voli BarselonuFernando Tores postigao je deset golova u 14 mečeva protiv Barselone. Zato ga je Simeone i večeras uvrstio u tim.

19:33 - Mesi juri 500. gol u karijeriLionel Mesi je do sada postigao 499 golova za Barselonu i reprezentaciju Argentine. Možda protiv Atletika proslavi jubilej.

19:27 - Zavirite u Bajernovu svlačionicu

19:23 - Zlata vredan papir - ulaznice za "Nou Kamp"

19:19 - Luis Enrike juri Aleksa FergusonaTrener Luis Enrike ima deset uzastopnih pobeda sa Barselonom na "Nou Kampu" u Ligi šampiona. Isto toliko je Marćeko Lipi zabeležio sa Juventusom u Torinu. Rekorder po broju uzastopnih domaćih trijumfa u Ligi šampiona je Aleks Ferguson sa Mančester junajtedom - 12.

19:13 - Šampionu "jorgandžije" omiljene mušterijeOd večerašnjih rivala Barselona i Bajern su petostruki prvaci Evrope, a Benfika dvostruki.Barselona je branilac titule. Čemu da se nada madridski Atletiko, koji je poražen od katalonskog giganta u poslednjih šest odmeravanja snaga? Barsi su "jorgandžije" postale omiljene mušterije otkako joj je tim Dijega Simeonea u sezoni 2013/14 ispred nosa uzeo titulu u Španiji i izbacio iz Lige šampiona! Madriđanima se uvukao strah u kosti kada treba da izađu na megdan Barseloni.

19:10 - Barsa iskaljuje bes na AtletikuBarselona je u subotu doživela poraz u "El Klasiku". Neuspeh nije značajno poremetio izgled tabele španske Primere, jer šampion ima šest bodova prednosti nad Atletikom i sedam nad Realom, ali je neuspeh protiv najvećeg rivala uvek bolan. Zato bi Mesi i drugovi mogli da stave melem na tu ranu trijumfom nad "jorgandžijama".

19:00 - Put do četvrtfinala

Barselona je u osmini finala bez problema eliminisala Arsenal (2:0, 3:1).

Atletiko je tek posle penala u madridskom revanšu bio bolji od PSV Ajndhovena, jer za 210 minuta igre nije bilo golova.

Bajern je do četvrtfinala stigao posle dramatičnog dvomeča sa Juventusom. Posle 2:2 u Torinu, nemački šampion je u Minhenu uspeo od 0:2 da stigne do 2:2, a onda u produžetku imao više snage - 4:2.

Benfika je u obe utakmice savladala Zenit - 1:0, 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track