(VIDEO) PARTIZAN SLAVIO U IVANJICI: Crno-beli nastavili pobednički niz i protiv Javora
Foto: Partizan.rs

Novi trijumf kluba iz Humske

(VIDEO) PARTIZAN SLAVIO U IVANJICI: Crno-beli nastavili pobednički niz i protiv Javora

Fudbal -
Fudbaleri Partizana pobedili su u Ivanjici ekipu Javora 2:1 u meču 29. kola Superlige Srbije.

Partizan je poveo već u 4. minutu golom Mihajlovića. Partizan je do 2:0 stigao posle autogola Crnomarkovića. Jedini strelac za Javor bio je Dražić u 73. minutu.Partizan je drugi na tabeli sa 51 bodom, dok je Javor deveti sa 35. Crvena zvezda je pobedila Rad 1:0, a crveno-beli su prvi sa 81 bodom.Crno-beli su trijumfom u Ivanjici ostvarili petu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije, dok će Javor posle ovog poraza takmičenje nastaviti u plej-autu.

Partizan je poveo u četvrtom minutu preko Mihajlovića. Božinov je poslao loptu do Mihajlovića, on se na levoj strani oslobodio čuvara i sa 15 metara pogodio mrežu Javora. Mreže su mirovale sve do 29. minuta kada je Crnomarković, posle pokušaja Lukića da progra Božinova poslao loptu iza leđa svog golmana. Ivanjčani su najbolju priliku propustili u 40. minutu. Gafurov je centrirao sa desne strane, ali je pokušaj Đokića na drugoj stativi zaustavio golman Partizana Javor je u drugom poluvremenu zaigrao angažovanije, a domaći su propustili nekoliko prilika, a Dražić je u 73. minutu uspeo da zatrese mrežu Partizana. Crno-beli su u finišu mogli da postignu i treći gol, a Kosović je u 87. minutu pogodio prečku.

TOK UTAKMICEII poluvreme90+4. minut - Kraj utakmicePartizan je pobedio 2:1. 90. minut - Utakmica je produžena za četiri minuta87. minut - Kosović pogađa prečkuBogosavac posle solo prodora daje loptu do Kosovića koji sa oko 18 metara snažnu šutira. Lopta pogađa prečku, a onda se gol-aut liniju i odlazi u polje

83. minut - Javor agilniji u finišu utakmice 73. minut - Javor smanjuje na 2:1
63. minut - Mihajlović ima šansu za Partizan

57. minut - Velika šansa za JavorDomaći fudbaleri su zaigrali angažovanije u drugom poluvremenu. Dražić je ukrao loptu Bogosavcu, a onda krenuo sam ka golu crno-belih. On je želeo da prosledi loptu saigračima, ali je dobro intervenisao Bandalovski47. minut - Prilika za PartizanJovanović je presekao loptu na centru i prosledio je do Mihajlovića, a ovaj do Božinova. Odbrana domaćeg tima izbacuje loptu u korner

46. minut - Počela je drugo poluvreme

I poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena45. minut - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta

43. minut - Opet šansa za JavorJavor napada u finišu prvog poluvremena. Docić je prosledio loptu do Dražića, koji je ostao sam, ali je Šaranov na vreme intervenisao.40. minut - Velika šansa za JavorJavor ponovo ima šansu. Gafurov idealno centrira, a lopta dolazi do Đokića, koji nije iskoristio idealnu šansu da dovede svoj tim u vođstvo.

32. minut - Dobra prilika za Javor

29. minut - Partizan vodi 2:0Crno-beli vode 2:0. Lukić je izbegao ofsajd zamnku, a onda je ušao u protivnički šesnaesterac. On je uputio loptu ka Božinovu, ali je Crnomarković poslao loptu u svoju mrežu

27. minut - Velika šansa za Partizan
20. minut - Nova šansa za Javor 15. minut - Partizan kontroliše igru 7. minut - Velika šansa za Javor 4. minut - Partizan vodi u Ivanjici
1. minut - Utakmica je počela

Crno beli su vezali četiri pobede i trenutno su drugi na tabeli sa 48 osvojenih bodova, dok je Javor na devetoj poziciji sa 35 bodova.

U prethodnom kolu izabranici Ivana Tomića posle velikog preokreta savladali su na svom terenu ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 3:2. Podsetimo, Partizan je na poluvremenu ima dva gola zaostatka, ali je zahvaljujući golovima mladog Vlahovića i iskusnog Saše Ilića uspeo da zabeleži trijumf. Javor je u prošlom kolu u Lučanima igrao nerešeno (1:1).

Kadrovska situacija u Partizanu je sve bolja. Posle suspenzije u tim se vraća Valeri Božinov, a nakon neugodne povrede Tomić će na raspolaganju imati i Sedrika Gogua.

U prvom međusobnom meču ove sezone Partizan je na svom terenu savladao klub iz Ivanjice rezultatom 3:2. Strelci za crno-bele bili su Ostojić, Andrija Živković i Valeri Božinov, dok su za Javor mrežu tresli Dražić i Kolaković.

Sastavi timova:

Javor: Đogatović - Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković - Docić, Ađuru, Đokić - Eliomar, Gafurov - Dražić. Trener: Mladen Dodić.

Partizan: Šaranov - Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac - Lukić, Kosović, Brašanac - Mihajlović, Saša Ilić, Božinov. Trener: Ivan Tomić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track