(VIDEO) MAŽIĆ DEO SPEKTAKLA U PARIZU: Ludi remi PSŽ-a i Sitija, Volfsburg nokautirao Real
Foto: Reuters

Drame u prvim mečevima četvrtfinala Lige šampiona

(VIDEO) MAŽIĆ DEO SPEKTAKLA U PARIZU: Ludi remi PSŽ-a i Sitija, Volfsburg nokautirao Real

Fudbal -
PSŽ i Mančester siti igrali su 2:2, a Volfsburg je pobedio madridski Real 2:0 u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Revanši će se igrati 12. aprila.

Utakmica na "Parku prinčeva" bila je posebno luda, a pravdu je delio srpski sudija Milorad Mažić. On je u 14. minutu dosudio penal za domaćina, ali je golman Hart odbranio šut Ibrahimovića sa "bele tačke". Šveđanin je nedugo zatim propustio još jednu veliku priliku, pa je PSŽ u 38. minutu kažnjen golom De Brujnea. Ipak, Ibra se na kraju prvog poluvremena upisao u strelce iskoristivši kardinalnu grešku Fernandinja - 1:1.

PSŽ je furiozno krenuo u nastavku, a takvu igru krunisao je pogotkom Rabioa u 59. minutu. Ipak, u 72. minutu Fernandinjo se, uz dosta sreće, iskupio za pređašnju grešku, izjednačio na 2:2, postavio konačan rezultat i najavio dramu u revanšu na "Etihadu".

PSG 2-2 Manchester City - ALL GOALS... by HaijRJHD

"Vukovi" su izujedali "kralja"!

Real Madrid je posle trijumfa u "El Klasiku" došao u Nemačku pun samopouzdanja, ali su doživeli bolno prizemljenje. Volfsburg ga je pobedio 2:0 i stekao veliki prednost pred revanš u Madridu.

Domaćin je poveo golom Rodrigeza u 18. minutu iz penala, a na 2:0 povisio je Arnold u 25, iskoristivši neverovatno lošu reakciju odbrane tima Zinedina Zidana. Ujedno, tada je postavljen konačan rezultat.

Wolfsburg 2-0 Real Madrid - ALL GOALS HD by HaijRJHD

Juče je Barselona na "Nou Kampu" posle preokreta savladala madridski Atletiko 2:1, dok je Bajern u Minhenu bio bolji od Benfike 1:0. Ova dva para igraće revanše 13. aprila.

SASTAVI:

PARI SEN ŽERMEN: Trap - Maksvel, Luiz, Silva, Orije - Matuidi, Mota, Rabio - Kavani, Ibrahimović, Di Marija.

MANČESTER SITI: Hart - Kliši, Mangala, Otamendi, Sanja - Fernandinjo, Fernando - Silva, De Brujne, Navas - Aguero.VOLFSBURG: Benaljo - Vijerinja, Naldo, Dante, Rodrigez - Gilavogi, Luiz Gustavo - Enrike, Arnold, Draksler - Širle.

REAL MADRID: Navas - Danilo, Pepe, Ramos, Marselo - Kazemiro - Modrić, Kros - Bejl, Ronaldo, Benzema.

Foto: AP
Foto: AP

TOK MEČEVA:

Kraj u Volfsburgu - 2:0!

Kraj u Parizu - 2:2!

Navijač na kratko prekinuo meč u Volfsburgu

LUDI NAVIJAC uleteo na teren na utakmici... by goal365hd

SRAMOTA! Bespomocni Marselo provocira i gazi... by goal365hd

73. minut - ŠANSA ZA REAL! Pokušaj Ronalda odbranio je golman Benaljo.

72. minut - GOOOLLL! PSŽ - MANČESTER SITI 2:2! FERNANDINJO! Iskupio se Brazilac za grešku kod prvog gola domaćina. Iskoristio je smušenost i nespretnost odbrane PSŽ-a i uz dosta sreće njegov šut završio je u mreži.

69. minut - PRILIKA ZA VOLFSBURG! Mogao je Širle da nokautira "kralja", ali nije bio precizan.

62. minut - NOVA ŠANSA ZA PSŽ I PREČKA! Centaršut Di Marije, Ibrahimović je udarcem glavom pogodio prečku, u nastavku je pokušao i Kavani, ali je lopta otišla preko gola.

61. minut - Madriđani imaju dosta zamerki na račun suđenja Italijana Rokija.

59. minut - GOOOLLL - PSŽ - MANČESTER SITI 2:1! ADRIJEN RABIO! Posle kornera sa leve strane, Kavani je glavom šutirao, Hart odbranio, ali je lopta došla do Rabioa, usamljenog na "drugoj stativi", pa mu nije bilo teško da je ubaci u mrežu.

48. minut - Mažić je žuti karton pokazao i Matuidiju, koji neće moći da igra u revanšu.

46. minut - Utakmice su nastavljene.

21:32 - Kraj prvog poluvremena na oba meča.

41. minut - Povređeni Benzema izašao iz igre, a ušao Hese. Sve više problema za Real.

41. minut - PSŽ - MANČESTER SITI 1:1 - IBRAHIMOVIĆ! Kaznio je kardinalnu grešku Fernandinja.

38. minut - PSŽ - MANČESTER SITI 0:1 - KEVIN DE BRUJNE! Kažnjen je domaćin za promašaje. Sveci su izgubili loptu na sredini, sevnula je kontra "građana" i realizacija Belgijanca.

32. minut - PRILIKA ZA REAL! Benzema je sa peterca glavom šutirao neprecizno.

25. minut - GOOOLLL! VOLFSBURG - REAL 2:0! MAKSIMILIJAN ARNOLD! Zaboravljen od Realove odbrane, samo je ćušnuo loptu u gol, na centaršut Bruna Enrikea.

Maximilian Arnold Goal HD - Wolfsburg 2-0... by HQFootball1

24. minut - VELIKA ŠANSA ZA IBRU! Izašao je sam pred Harta i pucao preko gola.

18. minut - GOOOLLL - VOLFSBURG - REAL 1:0! RIKARDO RODRIGEZ iz penala.

Ricardo Rodriguez Goal HD - Wolfsburg 1-0 Real... by Video-Live

17. minut - PENAL I ZA VOLFSBURG! Skrivio ga je Kasemiro, oborio je Širlea.

15. minut - OPET VELIKA PRILIKA ZA IBRU! I ponovo mu je Hart odbranio, ovaj put udarac glavom iz blizine.

14. minut - HART ODBRANIO PENAL IBRAHIMOVIĆU!

13. minut - PSŽ ima penal! Mažić je procenio da je start Sanje nad Davidom Luizom za mnmajstrožu kaznu!

7. minut - Prva opasnost pred golom Sitija. Kavani je dobro proigrao Matuidija, koji je izgubio duel sa Mangalom, pa je prilika otišla u nepovrat. Domaći igrači su od Mažića tražili penal, ali ga nisu dobili.

2. minut - Ronaldo je zatresao mrežu Volfsburga, ali se našao ofsajdu.

Annulled Goal HD - Cristiano Ronaldo... by EuropeanLive

1. minut - Mažić je već na startu Davidu Luizu (PSŽ) pokazao žuti karton zbog prekršaja nad Aguerom, pa Brazilac neće igrati u revanšu.

1. minut - Mažić u Parizu i Italijan Roki u Volfsburgu dali su znak da mečevi počnu.

20:30 - Ronaldo srušio Barsu, sada se nameračio na Nemce

20:25 - Božanstvo u Parizu

20:20 - Ronaldo ne odbija mališane

20:15 - Hart se zagreva

20:10 - Elegantni sveci

20:05 - Real večeras u tamnim dresovima

20:00 - Navijači su spremni

19:55 - Kraljevi u Volfsburgu

19:50 - Kasemiro: Ne smemo da potcenimo VolfsburgFudbaler Real Madrida Kasemiro rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni Volfsburg . "Kraljveski" klub je šesti put uzastopno u četvrtfinalu Lige šampiona, a Volfsburg je prvi put medju osam najboljih. "Sve ekipe u četvrtfinalu su kvalitetne, u ovoj fazi nema lakih protivnika. Ne smemo da potcenimo Volfsburg pošto oni imaju nekoliko sjajnih igrača. Moramo da poštujemo protivnika ali dok igramo svoju igru, naš srećni fudbal", rekao je Kasemiro, preneli su britanski mediji. On je dodao da je napustio Brazil jer je sanjao o nastupima u utakmicama u Ligi šampiona. "Otišao sam iz Brazila pobedničkim mentalitetom, uvek uspravno držim glavu. Sanjao sam o Ligi šampiona i svaki put kad igram za Real pokušavam da uživam jer su mi se snovi ostvarili", rekao je Kasemiro.

Foto: AP
Foto: AP

19:45 - Pelegrini: Kad igra Mangala, mi pobeđujemoTrener Mančester sitija Manuel Pelegrini pozvao je svoje igrače, pre svih defanzivce, da u Parizu prikažu dobru igru i sačuvaju Zlatana Ibrahimovića. Pari Sen Žermen je četvrtu godinu uzastopno među osam najboljih, a Siti je prvi put u četvrtfinalu najelitnijeg evropskog takmičenja. Veliku odgovornost u odbrani u timu Sitija moraće da preuzme Elijakim Mangala, pošto je povređen kapiten Vensan Kompani, a neizvestan je i nastup Jaja Turea zbog povrede kolena. Mangalu povremeno kritikuju navijači Sitija zbog slabijeg kretanja, ali je Pelegrini podržao 25-godišnjeg francuskog igrača. "Ako gledate statistiku onda ćete videti da mi pobeđujemo svaki put kad Mangala igra. U pojedinim utakmicama je napravio nekoliko grešaka, ali ako pogledate njegov ukupni učinak, on je veoma dobar igrač. Mislim da na njega nije uticala visina transfera, on je veoma mlad i navikava se na tešku ligu. Mangala ima sve uslove da bude važan igrač Sitija i siguran sam da će napredovati u svakoj sezoni koju bude igrao u Premijer ligi", rekao je Pelegrini, preneli su britanski mediji.

Foto: AP
Foto: AP

19:40 - Kapitenov vapaj: Zadržite Ibru!Kapiten Pari Sen Žermena Tijago Silva urgirao je kod predsednika Naser Al-Kalifija da zadrži najboljeg fudbalera tima Zlatana Ibrahimovića. Šveđaninu na kraju sezone ističu obaveze prema šampionu Francuske i, prema njegovoj najavi, najverovatnije neće produžiti saradnju. "Ne kažem da bi trebalo da ostane samo zato što sam prijatelj sa Zlatanom. Ne mogu PSŽ da zamislim bez Ibrahimovića, on je od neprocenjivog značaja", rekao je Tijago Silva, koji je 2012. godine u "paketu" sa Ibrahimovićem došao u Pariz iz Milana. Tijago Silva ističe da Ibrahimoviću pozne igračke godine nisu problem da i dalje nastupa na vrhunskom nivou."Neki govore da stari, ali ja mislim da dobija više iskustva. Da sam predsednik kluba produžio bih mu ugovor na jednu ili dve godine. Zlatan je jedinstven, čak i sa 34 godine ima veliku strast prema fudbalu", dodao je defanzivac "svetaca". Ibrahimović neće morati da brine oko ponuda za nastavak karijere, pošto u redu već stoje bogati Kinezi, klubovi iz SAD i Premijer lige... Pre PSŽ-a igrao je za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.

19:35 - PSŽ bez Veratija i PastoreaPari Sen Žermen potvrdio je da Marko Verati i Havijer Pastore neće biti u protokolu za meč protiv Mančester sitija. Verati je van terena još od sredine februara, ali se verovalo da će biti spreman za ovu utakmicu, dok Pastoere zbog lista nije igrao ni za svoju reprezentaciju u nedavnim kvalifikacijama.

19:30 - Put do četvrtfinala

PSŽ je u osmini finala u oba meča savladao Čelsi 2:1.

Mančester siti nije imao problema da eliminiše Dinamo Kijev - 3:1 u Ukrajini, 0:0 u Engleskoj.

Volfsburg je dva puta pobedio Gent - 3:2 u Belgiji i 1:0 kod kuće.

Real je lako izašao na kraj sa Romom - dva puta po 2:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track