SRPSKI GOLMAN NA KORAK OD NEVIĐENOG USPEHA: Osvojio trofej prvaka sveta i čeka dve šampionske titule
Foto: Reuters

SRPSKI GOLMAN NA KORAK OD NEVIĐENOG USPEHA: Osvojio trofej prvaka sveta i čeka dve šampionske titule

Fudbal -

Golman Srbije i Makabija iz Tel Aviva Predrag Rajković rekao je da je njegov tim glavni konkurent za titulu u Izraelu i istakao da bi osvajanjem tog pehara na najbolji mogući način zaokružio sezonu iz snova.

"Drugi smo na tabeli sa samo bodom zaostatka iza vodećeg Hapoela. Bili bismo na čelu tabele da nije bilo igranja u Ligi šampiona i svih napora koje iziskuje to takmičenje. Mislim da smo sada mnogo bolji i da ćemo doći do nove titule. U sledećem kolu nas očekuje derbi sa trećeplasiranim Beitarom iz Jerusalima. Igramo kod kuće i ne bežimo od uloge favorita", rekao je Rajković.

U slučaju osvajanja prvog mesta s Makabijem u prvenstvu Izraela, Rajković bi mogao da postane vlasnik dve titule šampiona u jednoj sezoni. Sezonu je počeo u avgustu na golu Crvene zvezde, završiće na golu Makabija.

"Ako bi se sve to tako dogodilo to bi na najlepši mogući način zaokružio sezonu iz snova. Posle titule prvaka sveta, izbora za najboljeg mladog golman sveta, Zvezdina titula šampiona Srbije, za koju sam odigrao pet utakmica, i šampionski pehar sa Makabijem bili bi završnica takmičarske godine kakva se samo poželeti može. Naježim se i od same pomisli na to", rekao je Rajković.

"Kako sada stvari stoje, nalazim se na pola puta, jer jednu titulu već imam, onu sa Zvezdom, čeka se još samo da i Makabi uspe u tome", dodao je on.

Rajković nije želeo da kaže koja bi mu titula bila draža.

"Jednako bi mi bile drage, zaista ne bi bilo razlike. U Makabiju su me zaista izvanredno prihvatili, klub je odlično organizovan i mislim da ekipa i naši verni navijači zaslužuju šampionski pehar. Nadam se da ćemo zajedno radovati na kraju prvenstva", naveo je Rajković.

"S druge strane, svi dobro znaju da je Zvezda moja velika ljubav, bila i ostala. Pratim rezultate, gledam utakmice i nadam se da će pehar završiti kod Lukovića u rukama vrlo brzo. Pokušaću i na slavlje da dodjem, samo da bude vremena i termina. Uostalom, treba da primim medalju za onih pet utakmica, dao sam doprinos", rekao je Rajković uz osmeh.

Srpski golman je naveo da je zadovoljan u Izraelu, ali je i dodao da mu je odlazak u Englesku i dalje san.

"Tu sam gde sam, imam ugovor. Lepo mi je u Tel Avivu, Izraelu i Makabiju, a ako budem branio kako treba biće i ponuda, u suprotnom ne mrdam odavde. Kako god da bude, ja sam zadovoljan, jer već sada imam sjajne uslove. Engleska je san, tu nema dileme, ali polako, videćemo... Još ima posla u Makabiju, treba uzeti titulu", rekao je Rajković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track