NEMANJA VIDIĆ: Želim da budem trener, godinama se spremam za to!
Foto: Mančester Junajted

Kupi iskustvo po Evropi

NEMANJA VIDIĆ: Želim da budem trener, godinama se spremam za to!

Fudbal -

Nekadašnji proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić planira da poseti pojedine trenere i klubove po Evropi kako bi što spremniji započeo trenersku karijeru.

"Nadam se da mi leđa neće praviti problem kada sedim na klupi", rekao je kroz smeh Vidić.

"Imam ambiciju da budem trener i spremam se godinama za to. Želja mi je da uskoro posetim vrhunske klubove i trenere i što više naučim, a potom i krenem novu karijeru", rekao je Vidić za zvanični sajt Mančester Junajteda.

Vidić je u februaru iznenada objavio da prestaje sa aktivnim igranjem fudbala u 34. godini, istakavši ga je sprečila povreda leđa.

"Odluku nisam doneo iznenada, već zbog velikog broja povreda. Zbog toga sam i napustio Mančester Junajted jer sam osetio da nisam više na potrebnom nivou, na koji sam navikao. Odluka nije bila laka", zaključila je "srpska stena", trenutno zaposlen u Junajtedu kao ambasador kluba u Kini.

Vidić je osam godina proveo na Old Trafordu, gde je osvojio pet titula Premijer lige i Ligu šampiona, ali i stekao status kapitena, ulogu koju mu je dao jedan od najvećih trenera u istoriji ser Aleks Ferguson.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track