(VIDEO) NEMOĆNA BARSA OSTALA BEZ KRUNE: Atletiko pobedio prvaka Evrope i prošao u polufinale LŠ
Foto: Reuters

Stari kontinent čeka novog kralja

(VIDEO) NEMOĆNA BARSA OSTALA BEZ KRUNE: Atletiko pobedio prvaka Evrope i prošao u polufinale LŠ

Fudbal -

Atletiko Madrid pobedio Barselonu 2:0 u revanšu četvrtfinala Lige šampiona i prošao dalje, baš kao i Bajern koji je remizirao sa Benfikom u Lisabonu - 2:2.

"Jorgandžije" su načinile iznenađenje! Revanš na svom "Visente Kalderonu" dočekale su posle poraza 1:2 u prvom meču na "Nou Kampu", ali su uspele da posle sedam uzastopnih poraza od Barselone, polože na pleća aktuelnog šampiona Evrope i skunu mu krunu. Oba gola za tim trenera Dijega Simeonea postigao je Francuz Antoan Grizman u 36. minutu i 88. iz penala.

Barselona je delovala nemoćno. Tek po jedna prilika i poluprilika za Luisa Suareza za 90 minuta borbe je baš malo. Nedovoljno da se sačuva titula. Ekipa Luisa Enrikea je definitivno u krizi, jer joj se eliminacija iz Lige šampiona nadovezala na tri uzastopna kiksa u Primeri...

Atletico Madrid 2-0 Barcelona HD All Goals and... by football-goals-live

Bajern nije imao problema da u Lisabonu protiv Benfike sačuva kapital stečen u Minhenu (1:0) iako je domaćin na "Lužu" poveo preko Raula Himeneza u 27. minutu. Arturo Vidal, koji je dao jedini gol u prvom meču, bio je precizan i večeras za 1:1 u 38, a kada je Tomas Miler doveo svoj tim u vođstvo u 52, bilo je jasno da je Bajern ponovo u polufinalu. Domaćin je uspeo da izjednači preko Taliske u 76. minutu.

Ceo meč za lisabonske "orlove" odigrao je srpski internacionalac Ljubomir Fejsa, dok je Luka Jović ušao u finišu i zabeležio debi u Ligi šampiona.

All Goals HD - Benfica 2-2 Bayern Munich - 13... by Video-Sport

U utorak su plasman u polufinale obezbedili Real Madrid, koji je zahvaljujući het-triku Kristijana Ronalda pobedio Volfsburg 3:0, i Mančester siti, koji je takođe kao domaćin bio bolji od Par Sen Žermena 1:0.

Žreb polufinalnih parova biće obavljen u petak u Nionu, a kuglice će izvlačiti Dejan Stanković.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

SASTAVI:

Atletiko Madrid - Barselona

Atletiko Madrid: Oblak, Huanfran, Godin, Lukas Ernandez, Filipe Luis, Gabi, Koke, Saul Nigez, Augusto Fernandez, Karasko, Grizman.

Barselona: Ter Štegen, Alveš, Pike, Maskerano, Alba, Inijesta, Buskets, Rakitić, Nejmar, Suarez, Mesi.

Benfika - Bajern

U sastavu Benfike je Ljubomir Fejsa, dok je Luka Jović na klupi. Zanimljivo je da je na klupi Bajerna Robert Levandovski.

Benfika: Ederson, Almeida, Nilson-Lindelof, Žardel, Eliseu, Pici, Fejsa, Renato Sančez, Salvio, Karsela, Raul Himenez.

Bajern: Nojer, Lam, Kimih, Martinez, Alaba, Alonso, Vidal, Alkantara, Košta, Miler, Riberi.

BLOG UŽIVO:

KRAJ - 2:0 u Madridu, 2:2 u Lisabonu!

90+2. minut - Mesi je izveo slobodnjak - preko gola.

88. minut - GOOOLLL - ATLETIKO - BARSELONA 2:0! GRIZMAN IZ PENALA!

Antoine Griezmann Penalty Goal HD - Atletico... by besar-durguti

87. minut - PENAL ZA ATLETIKO! Kontru domaćina izvukao je Felipe Luis, kada je hteo da saigrača "spoji s golom", Inijesta je rukom zaustavio loptu u svom kaznenom prostoru. Čist penal!

84. minut - Fudbaleri Barselone kao da žele da se ušetaju u gol Atletika. Stiskaju domaćina, ali ne uspevaju da daju gol. Sada je Suarez šutirao iz blizine, ali slabo, pa je Oblak intervenisao.

76. minut - GOOOLLL - BENFIKA - BAJERN 2:2! TALISKA je doneo domaćinu izjednačenje lepim golom iz slobodnjaka.

Goal HD - Benfica 2-2 Bayern Munich 13.04.2016 by direct-goal

69. minut - Gužva i kraći prekid u Madridu. Suarez se ponovo izborio za priliku, ovaj put u skoku, međutim, loptu nije dohvatio, ali jeste zemljaka Godina po licu. Urugvajac iz Atletika dobio je otok na oku.

67. minut - Poništen je gol Bajerna, sudije su presudile da je Miler bio u ofsajdu.

66. minut - NAJBOLJA ŠANSA ZA BARSU! Suarez je sjajno zagradio i napravio sebi poziciju, ali je njegov udarac sa 10, 11 metara odbranio Oblak.

64. minut - Trener Barse Luis Enrike napravio je dvostruku izmenu: umesto Alveša i Rakitića u igri su Roberto i Turan. Turčin, koji je u Barselonu došao upravo iz Atletika, "nagrađen" je salvom zvižduka.

61. minut - ŠANSA! Grizman je otišao previše iskosa u pratnji dvojice protivničkih igrača, šutirao je, ali Ter Štegen nije imao problema da zaustavi loptu.

53. minut - PREČKA! Saul Nigez je pogodio okvir Barsinog gola. Atletiko je u drugom poluvremenu konkretniji od gostiju.

52. minut - GOOOLLL - BENFIKA - BAJERN 1:2 - TOMAS MILER završava posao za Bavarce. Sada bi zaista moralo da se desi čudo, odnosno da Benfika da tri gola i ne primi nijedan, pa da Bajern ne uđe u polufinale.

Thomas Müller Goal HD - Benfica 1-2 Bayern... by direct-goal

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na obe utakmice.

Kraj prvog poluvremena!

44. minut - Karasko muči odbranu Barse, šutirao je, navijačima Atletika je izmamio uzdahe, ali je Ter Štegen odbranio.

42. minut - Konačno Barsa preti, šutirao je Nejmar.

38. minut - GOOOLLL - BENFIKA - BAJERN 1:1 - ARTURO VIDAL je doneo gostima izjednačenje. Čileanac je precizno pucao sa 17 metara!

Arturo Vidal Goal HD - Benfica 1-1 Bayern... by gol-li

36. minut - GOOOLLL - ATLETIKO - BARSELONA 1:0 - ANTOAN GRIZMAN! Saul Nigez je centrirao, a Grizman neometan (?!) na "prvoj stativi" glavom poslao loptu u mrežu.

Antoine Griezmann Goal HD - Atletico Madrid 1-0... by besar-durguti

30. minut - Umalo Himenez nije dao drugi gol. Iznenada se našao u šansi posle centaršuta Salvija, ali nije očekivao loptu, pa nije dobro reagovao, a Nojer mu je odbranio šut.

29. minut - Zaglušujuća buka na "Visente Kalderonu". Karasko je bio u prodoru, Pike ga je zaustavio u svom kaznenom prostoru, a domaći igrači i navijači su tražili od sudije Ricolija da dosudi penal zbog navodnog igranja rukom defanzivca Barselone. Međutim, od toga nije bilo ništa.

27. minut - GOOOLLL! BENFIKA - BAJERN 1:0! RAUL HIMENEZ! Napadač Benfike se najbolje snašao između trojice igrača Bajerna, uključujući i golmana Nojera, na dugu loptu Eliseua.

Raúl Jiménez Goal HD - Benfica 1-0 Bayern... by soccerhub365

19. minut - Volej Milera! Neprecizno. Prvo veće uzbuđenje u Lisabonu.

19. minut - Barselona ima posed lopte 83 odsto vremena, ali još nije šutnula na gol!

15. minut - U Lisabonu se igra oprezno, bez uzbuđenja.

10. minut - Atletiko je odlučniji u uvodnim minutima. Gosti nijednom nisu zapretili.

7. minut - I Grizman je šutirao ka golu Barse, Francuz je to učinio glavom, ali je Ter Štegen bio siguran.

3. minut - Pucao je Gabi. Neprecizno. Ipak, bila je to prva pretnja po gol Barse.

1. minut - Utakmice su počele!

20:45 - Potrudili su se i navijači Benfike

20:44 - "Zajedno do pobede" - koreografija navijača Atletika

20:44 - Igrači Barse na okupu

20:42 - Utakmicu u Lisabonu sudi Holanđanin Bjorn Kujpers, a meč u Madridu Italijan Nikola Ricoli.20:39 - I u Lisabonu i u Madridu je prijatno vreme - 15 i 12 stepeni Celzijusa.

20:35 - Sve je toplije na "Visente Kalderonu"

20:34 - Atmosfera na stadionu "Luž" u Lisabonu

20:28 - Igrači Barse deluju samouvereno

20:22 - Evo u kojim dresovima će igrati Barsa i Bajern

20:17 - Istorija na strani AtletikaAtletiko će pokušati da učini isto što i 2014. godine, kada je u revanšu pobedio Barselonu i plasirao se u polufinale Lige šampiona. Istorija je na strani Atletika, pošto je taj klub u poslednjih 109 međusobnih utakmica u svim takmičenjima na stadionu "Visente Kalderon" Barselonu pobedio 50 puta, uz 23 nerešena rezultata i 36 poraza. Barselona je, ipak, veliki favorit za plasman u polufinale. Utakmicu bi mogao da obeleži i Lionel Mesi, koji će pokušati da da svoj 450. gol u dresu Barselone. On je do sada za prvi tim katalonskog kluba postigao 449 pogodaka na 523 utakmice.

20:15 - Zagrevanje na "Visente Kalderonu"

20:14 - Benfika bez ŽonasaBenfika će pokušati da izbori svoje prvo polufinale Lige šampiona još od 1990. godine. Veliki peh za "orlove" predstavljaće neigranje prvog napadača Žonasa, koji će propustiti revanš zbog žutih kartona. On je najbolji strelac portugalskog kluba, a ove godine je postigao 18 golova na 18 utakmica u svim takmičenjima

20:10 - Inijesta rekorderVezista Barselone Andres Inijesta je rekorder po broju nastupa u četvrtfinalnim utakmicama Lige šampiona - 17.

https://twitter.com/ChampionsLeague/status/720312261949063169

20:05 - U Madridu je ludnica

20:00 Još 45 minuta...

19:55 - Preokret Barse i minimalac BajernaPodsetimo se prvih duela večerašnjih rivala. Barselona je golovima Luisa Sueraza posle preokreta savladala Atletiko, čiji je jedini strelac Fernando Tores dobio i crveni karton. Pobedu Bajernu nad Benfikom doneo je Arturo Vidal pogotkom u uvodu meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track