NIGERIJAC ŠOKIRAO ENGLEZE: Preklinjao sam klub da ne otpusti Srbina
Foto: Dado

Nikolićev rasistički ispad uzburkao Evropu

NIGERIJAC ŠOKIRAO ENGLEZE: Preklinjao sam klub da ne otpusti Srbina

Fudbal -

Srpski fudbalski trener Marko Nikolić nedavno je dobio otkaz jer je na utakmici nigerijskog fudbalera Blesinga Elekea nazvao "crnim idiotom".

Vest o "srpskom treneru rasisti" ekspresno je odjeknula Evropom. Fudbalski savez Slovenije ga je odmah suspendovao, a Olimpija je odučila da raskine ugovor s njim. Ispad koji je napravio je u potpunosti zasenio sjajne rezultate koje je napravio sa Zmajčekima ove sezone.

Kolika bura se digla oko rasističkog ispada Nikolića, najbolje govori činjenica da je britanski BBC odmah pojurio da dobije informacije iz prve ruke, od Blesinga Elekea i bili su veoma iznenađeni odgovorima koje su dobili.

"Nije mislio to što je rekao. Izgovorio je to samo zato što je bio jako ljut. Zbog toga sam sada i ja ljut i tužan. On je porodičan čovek i zbog mene je ostao bez posla. Ljudi govore da je on rasista, ali ja to ne mislim. Preklinjao sam klub da ga zadrži, ali je predsednik na kraju bio taj koji je doneo konačnu odluku. Nisam ništa mogao da uradim za Nikolića", rekao je razočarani Nigerijac.

I Ranko stojić napustio Olimpiju

Posle trenera Marka Nikolića i sportski direktor Ranko Stojić sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom iz Stožica.Olimpija je na svom Tviter profilu potvrdila informaciju da fudbalski agent više neće obavljati funkciju sportskog direktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track