VODI ORLOVE NA MUNDIJAL: Slavoljub Muslin novi selektor Srbije?
Foto: Saša Pavlić

Promena na kormilu reprezentacije

VODI ORLOVE NA MUNDIJAL: Slavoljub Muslin novi selektor Srbije?

Fudbal -

Slavoljub Muslin biće novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije.

Aktuelni selektor Radovan Ćurčić predvodiće "orlove" u prijateljskim mečevima sa Kiprom 25. maja u Užicu i sa Izraelom 31. maja u Novom Sadu, a onda će komandantsku palicu predati Muslinu, koji bi trebalo da debituje 5. juna protiv Rusije u, takođe, pripremnoj utakmici.

To je konačna odluka rukovodstva Fudbalskog saveza Srbije, koje je procenilo da bi nekadašnji trener Crvene zvezde i mnogih inostranih klubova bio idealno rešenje da "orlove" povede ka Mundijalu u Rusiji.

Odluku o angažovanju 62-godišnjeg stručnjaka, koji je poslednji posao imao u Standardu iz Liježa prošle godine, doneli su predsednik FSS Tomislav Karadžić i potpredsednici Savo Milošević i Slaviša Kokeza.

Muslin je prisustvovao nedavnom 151. "večitom derbiju" i očigledno je već počeo da razmišlja o potencijalnim kandidatima za nacionalni tim.

Srbija će u kvalifikacijama za SP startovati u septembru duelom sa Republikom Irskom, a u grupi su još i Vels, Austrija, Moldavija i Gruzija.

Muslin je trenirao francuske klubove Brest, Po, Bordo, Lans i Le Man, zatim Vidad, Crvenu zvezdu, Levski, Metalurg Donjeck, Lokeren, Lokomotivu iz Moskve, Himki, Dinamo Minsk, Anortozis, Krasnodar, Amkar i Standard.

Sa Zvezdom je osvojio tri titule i dva Kupa, prvak je bio i sa Vidadom, a u Bugarskoj je uzeo duplu krunu sa Levskim.

(Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track