(VIDEO) IŽIVLJAVANJE: Barsa se šesticom protiv Sportinga vratila na vrh, ponovo četiri gola Suareza
Foto: Reuters

Fešta na Nou Kampu

(VIDEO) IŽIVLJAVANJE: Barsa se šesticom protiv Sportinga vratila na vrh, ponovo četiri gola Suareza

Fudbal -

Fudbaleri Barselone deklasriali su Sporting iz Hihona 6:0 (1:0) u utakmici 35. kola španske Primere.

Aktuelni šampion je u ovaj meč na "Nou Kampu" ušao kao trećeplasirani, jer su madridski klubovi Real i Atletiko ranije danas pobedili Rajo Valjekano (3:2) i Malagu (1:0). Međutim, Barsa je opravdala očekivanja, savladala davljenika iz Hihona i vratila se na prvo mesto. Ima 82 boda, koliko i "jorgandžije", odnosno jedan više od Reala.

Tim Luisa Enrikea je u poslednje dve utakmice, u razmaku od 72 sata, dao 14 golova, a nije primio nijedan! U sredu je napunio Deportivo u La Korunji - 8:0, a večeras i Sporting kod kuće. Od tih 14, Luis Suarez je dao čak osam golova, po četiri u svakom od ta dva meča.

Tako su ekipe iz La Korunje i Hihona platile ceh za prethodne neuspehe Barselone, odnosno za četiri vezana prvenstvena meča bez pobede (od čega tri poraza) i eliminaciju iz Lige šampiona.

Pored Suareza, po jedan gol su dali Lionel Mesi i Nejmar.

Čak tri pogotka domaćin je dao iz penala - dva Urugvajac i jedan Brazilac.

Mesi je načeo Sporting u 12. minutu, Suarez je tresao mrežu u 63. iz igre, pa u 74. i 77. sa bele tačke, zatim je precizan iz jedanaesterca bio i Nejmar u 85, a konačan rezultat postavio je Urugvajac u 88.

Prva dva gola su postignuta iz sumnjivih pozicija, jer je Mesijevom pogotku možda prethodio prekršaj nad golmanom Kueljarom, a Suarez je možda bio u ofsajdu kada je povećao na 2:0.

Sve u svemu, Barselona je došla do 102 gola u 35 prvenstvenih utakmica ove sezone.

Luis Suarez je prestigao Kristijana Ronalda na listi strelaca Primere, jer sada na kontu ima 34 pogotka, tri više od Portugalca.

U sledećem kolu Barsa gostuje Betisu, a Sporting, koji se bori za opstanak, dočekuje Eibar.

All Goals HD – Barcelona 6-0 Sporting Gijón... by soccerhub365

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track