NASLEDNIK: Sin Dejana Stankovića najveći talenat u Italiji
Foto: Dado Đilas

Stefan Stanković razbija koliko je dobar

NASLEDNIK: Sin Dejana Stankovića najveći talenat u Italiji

Fudbal -

Iver ne pada daleko od klade Najstariji naslednik našeg legendarnog igrača na odličnom putu da zaseni oca na fudbalskoj mapi Evrope i sveta

Stefan Stanković, sin legendarnog srpskog fudbalera Dejana Stankovića, jedan je od najvećih fudbalskih talenata u Italiji.Dekijev prvenac, koji će uskoro napuniti 16 godina, izabran je za najtalentovanijeg fudbalera svog godišta (2000) na konkursu koji je organizovao „Najki“. Poznati sportski brend u ovoj akciji, koju organizuje širom sveta, traži fudbalske talente. Pored Stankovića juniora, u svom uzrastu pobednici u Italiji bili su Marko del Oka (1998) i Gabrijele Peli (1999). Trojici dečaka prigodne poklone uručio je Havijer Zaneti, bivši fudbaler, danas direktor Intera.Učestvovalo 4.700 dečakaCeo projekat trajao je četiri nedelje, a 4.700 polaznika, uzrasta od 14 do 21 godine, moralo je da pokaže snagu i brzinu, okretnost u napadu, odbrani, kretnji s loptom i bez nje, driblinzima... U finale je ušlo 30 kandidata iz cele Italije, koji su na kraju odigrali utakmicu 11 na 11. Fudbalski klubovi Bari, Verona, Roma i Inter poslali su svoje najbolje fudbalere, a tri momka iz milanskog kluba, među kojima je i Stefan Stanković, poneli su epitet najboljeg u svom godištu. Mladi Stanković bio je pod specijalnim režimom i pritiskom žirija baš zbog toga što je sin poznatog oca, pa njegov uspeh dobija na težini. Voli i ceni ocaO tome koliko Stefan voli i ceni svog oca, govori i podatak da na dresu Intera nosi „peticu“, broj koji je proslavio Dejana Stankovića u crno-plavom dresu.Najtalentovanija tri mlada fudbalera iz Intera bili su nagrađeni treningom s prvim timom Intera, na koji ih je odveo Havijer Zaneti, a dočekali su ih trener Manćini i igrači Ikardi, Kondogbija, D‘Ambrozio i Žezus.

Tri zboraSRBIJA GA ČEKAStefan Stanković ima pravo da igra za tri reprezentacije. Za Srbiju po ocu, za Sloveniju po majci i Italiju, državi u kojoj je rođen. S obzirom na izražen patriotizam kod Dejana Stankovića, gotovo da ne postoji bilo kakva sumnja da će njegov naslednik izabrati Srbiju kao svoju reprezentaciju. Mladi fudbaler najbolje se snalazi u veznom redu, mada dobro igra i u odbrani.

Tri asaTATA PONOSAN NA SINOVEDejan Stanković ima veliku porodicu, jer sa suprugom Anom ima trojicu sinova - Stefana (16), Filipa (14) i Aleksandra (10). Svoju životnu saputnicu upoznao je zahvaljujući fudbalu, jer je ona rođena sestra Milenka Aćimovića, s kojim je Deki igrao u Crvenoj zvezdi.- Moji sinovi su dobri momci, nemam nikakvih problema s njima. Zato sam veoma srećan. Vole fudbal, dobri su u školi. Sva trojica odlično igraju fudbal i idu na treninge. Mene niko nije terao da igram fudbal, pa ne teram ni ja njih. Ako osete da im se to sviđa, imaće moju podršku - rekao je jednom prilikom Dejan Stanković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track