Partizan slavio u Kragujevcu, Voša u Čačku
Foto: Saša Pavlić

superliga

Partizan slavio u Kragujevcu, Voša u Čačku

Fudbal -
Utakmicu partizana i Radničkog obeležio je i incident uoči početka drugog poluvremena kada su navijači Partizana iz grupe "Zabranjeni" preskočili ogradu i pokušali da se obračunaju sa ostalim pristalicama crno-belih, ali je intervenisala policija.

KRAGUJEVAC - Fudbaleri Partizana savladali su u Kragujevcu domaći Radnički sa 1:0 u derbi utakmici pretposlednjeg, 29. kola Superlige Srbije.Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je Stefan Babović u 20. minutu, posle dobre asistencije mladog Nikole Ninkovića. Nakon postignutog gola crno-beli su mogli i da dupliraju prednost, ali su se redom ispromašivali Dijara, Babović i Ninković.

Ekipa Radničkog je zaigrala mnogo bolje u drugom poluvremenu, ali u nekoliko navrata domaći fudbaleri nisu imali dovoljno koncentracije u završnici da savladaju Radišu Ilića.

Utakmicu je obeležio i incident uoči početka drugog poluvremena kada su navijači Partizana iz grupe "Zabranjeni" preskočili ogradu i pokušali da se obračunaju sa ostalim pristalicama crno-belih, ali je intervenisala policija.

Poraz Radničkog najbolje je iskoristila Vojvodina, koja je u gostima savladala čačanski Borac sa 2:0 i preuzela treće mesto na tabeli. Pogocima Miroslava Stevanovića i Mladena Bojovića novosadske "lale" revanširale su se Borcu za poraz u polufinalu Kupa Srbije.

Nadu da još može u Evropu sačuvala je Jagodina pobedom nad poslednjeplasiranom Metalcem od 1:0.Sloboda je na svom stadionu u Užicu protiv kulskog Hajduka napravila preokret i slavila sa 4:2, a blistao je dvostruki strelac Bojan Beljić.Ekipa Novog Pazara je kod kuće pobedila OFK Beograd sa 2:1, dok je ivanjički Javor golom Obiore Odite došao do minimalne pobede nad domaćim Smederevom.

U poslednjoj utakmici 29. kola Superlige od 19 sati Crvena zvezda dočekuje ekipu Rada.

Rezultati i strelci u 29. kolu:

Radnički KG - Partizan 0:1 (Babović 20)

Sloboda - Hajduk 4:2 (Kovačević 34, Beljić 40, 71, Ranđelović 58 , - Čovin 3, Zorica 74)

Novi Pazar - OFK Beograd 2:1 (Kecap 27, Tutorić 42 - Mijić 90)

Metalac - Jagodina 0:1 (Stojanović 33)

Borac - Vojvodina 0:2 (Stevanović 38, Bojović 62)

BSK Borča - Spartak 2:0 (Stamenković 55, Vignjević 65)

Smederevo - Javor 0:1 (Odita 31)

Od 19 sati Crvena zvezda - Rad

Tabela: Partizan 77, Crvena zvezda 65, Vojvodina 49, Jagodina 48, Sloboda 48, Radnički 47, OFK Beograd 40, Spartak 40, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track