(VIDEO) CRNO-BELA FEŠTA: Evo kakav su haos napravili igrači Juventusa kada su saznali da su šampioni
Foto: Reuters

Haos u trening kampu

(VIDEO) CRNO-BELA FEŠTA: Evo kakav su haos napravili igrači Juventusa kada su saznali da su šampioni

Fudbal -

Fudbaleri Juventusa peti put uzastopno, a 32. put u istoriji postali su šampioni Italije.

Ironično je to što im je titula "overena" u duelu najvećih konkurenata, Rome i Napolija. Naime, "vučica" je danas pobedila 1:0, pa su drugoplasirani Napolitanci ostali na nedostižnih 12 bodova zaostatka za "starom damom" tri kola pre kraja.

Juventus je očajno počeo sezonu, ali je onda vezao 25 utakmica na kojima je osvojio 73 od mogućih 75 bodova! Serija je počela posle poraza od Sasuola, pobedom nad gradskim rivalom Torinom 31. oktobra prošle godine.

Torinski crno-beli su osvajanjem pete uzastopne titule izjednačili rekord. Takav niz su do sada postigla samo dva kluba: Torino 1942/43, pa onda posle pauze zbog Drugog svetskog rata, a onda od 1945/46. do 1948/49, dok je Inter titule osvajao od 2005/06 do 2009/10, ali su mu dve dodeljene administrativnim putem, pošto je Juventus kažnjen zbog učešća u aferi "kalčopoli". Juventus ne priznaje te dve oduzete titule i u svojoj statistici navodi da je bio šampion 34. puta.

Igrače trenera Masimilijana Alegrija vest o porazu Napolija u Rimu dočekala je u trenažnom centru "Vinovo". Crno-beli su slavili uz tompuse i šampanjac, a onda su izašli napolje kako bi radost "podelili" sa navijačima koji su se tu okupili.

Juventusu je čestitao i njegov verni navijač, srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Nedović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track