LIGA ŠAMPIONA: U polufinalu 17 Španaca
Foto: Profimedia

Nestvaran podatak

LIGA ŠAMPIONA: U polufinalu 17 Španaca

Fudbal -

Selektor Španije Visente del Boske gledaće na dve utakmice skoro sve igrače na koje računa za odlazak na Evropsko prvenstvo

Španski selektor Visente del Boske biće najzaposleniji od svih svojih kolega u Evropi tokom polufinalnih mečeva Lige šampiona.Čak 17 kandidata za dres „crvene furije“ igraće za svoje timove u završnici najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, pa će iskusni stručnjak pomno pratiti šta se dešava na mečevima između Atletika i Bajerna, odnosno Mančester sitija i Reala.Španci su velesilaBroj igrača u četiri najbolja kluba Starog kontinenta otkriva i zašto je Španija svetska fudbalska velesila, a zašto je Srbija, sa jedinim predstavnikom Aleksandrom Kolarovim iz Sitija, tu gde i jeste sada - na začelju liste. Španci neće biti samo obični učesnici polufinala, oni su ozbiljni protagonisti igre oko kojih se dosta toga dešava na terenu.Teška odlukaU Bajernu će pažnju Del Boskea privući Tijago Alkanatara, Huan Bernat i Havi Martinez, dok će čežnjivo gledati ka Ćabiju Alonsu, koji nije promenio odluku od 2014. godine da posle 114 utakmica za reprezentaciju ne nosi više dres nacionalnog tima. Kod „građana“ će pratiti formu Davida Silve i Hesusa Navasa, a najviše će svojih fudbalera videti u dva madridska tima.Iz Reala će uzeti sigurno štopera Serhija Ramosa, a kandidati su Karvahal, Arbeloa, Naćo, Isko, Vaskez i Hese.Za Huanfrana iz Atletika rezervisan je defanzivni deo desne strane terena. Na selektorovom skeneru biće Koke i Gabi, kao i Fernando Tores, kojem se predviđa jedno mesto.

Nema HolanđanaSAMO TRI ENGLEZA, DEVET FRANCUZAUprkos činjenici da se Mančester siti, kao predstavnik Engleske, nalazi u polufinalu, sa aspekta selektorskog posla njegove utakmice biće skoro pa nezanimljive. Roj Hodžson gledaće samo Džona Harta na golu i, ako bude imao sreće, Rahima Sterlinga i Fabijana Delfa. Pune ruke posla očekuju Didjea Dešama jer čak devet Francuza, uključujući i Franka Riberija, nastupa za četiri najbolja kluba. Brojni su i Brazilci sa osmoricom predstavnika.

Svi u napadOFANZIVA PEPA GVARDIOLENemački mediji veruju da će Pep Gvardiola u pakao Visentea Kalderona poslati ofanzivnu postavu sa Riberijem i Kostom po krilima i Levandovskim u samom špicu, iza kog bi delovali Miler i Vidal. Očekuje se da će ova postava zadržati loptu u svom posedu jer će dva zadnja vezna biti Lam i Ćabi Alonso, a iza njih Havi Martinez u ulozi štopera i veznog igrača kada se težište igre prenese na protivničku stranu terena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track