SRBIJA TRAŽI SELEKTORA: Radovan Ćurčić napustio Orlove, otišao i Savo Milošević
Foto: Fonet

Fudbalska reprezentacija bez kormilara

SRBIJA TRAŽI SELEKTORA: Radovan Ćurčić napustio Orlove, otišao i Savo Milošević

Fudbal -

Radovan Ćurčić i Fudbalski savez Srbije sporazumno su raskinuli ugovor.

Ćurčić više nije selektor Srbije što znači da će nacionalni tim dobiti novog selektora koji će sedeti na klupi na tri prijateljska duela.

Reprezentacija Srbije okuplja se 23. maja i odigraće tri prijateljske utakmice - sa Kiprom u Užicu, 25. maja, potom će u Novom Sadu dočekati Izrael 31. maja, a onda će u Monte Karlu, 5. juna odmeriti snage sa selekcijom Rusije..

Radovan Ćurčić (44) je krajem 2014. godine postao selektor A tima Srbije, nasledivši na klupi Dika Advokata.On je predvodio selekciju u kvalifikacijama za EURO 2016, ali "orlovi" nisu uspeli da se plasiraju na to takmičenje.Dogovor čelnika FSS i Ćurčića bio je tada da sedi na klupi nacionalnog tima i u narednom kvalifikacionom ciklusu, odnosno da predvodi ekipu u pohodu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Pre zvaničnog preuzimanja "orlova" Ćurčić je bio asistent u stručnom štabu nacionalnog tima i vršilac dužnosti selektora, a predvodio je i mladu selekciju.Kao igrač nastupao je za Slobodu iz Užica, igrao je u Javoru iz rodne Ivanjice, OFK Beogradu, Prištini, Borcu iz Čačka i slovenačkoj Gorici.

U biografiji Ćurčića stoji i da je u sezoni 2001/2002 igrajući za Javor iz Ivanjice bio je najbolji strelac druge lige Jugoslavije - grupa Zapad, sa 24 postignuta gola i pomogao je klubu da stigne do Prve lige.Poslednjih dana pominjalo se da bi Ćurčić mogao da bude smenjen sa mesta selektora i da je prvi kandidat za mesto na klupi Srbije Slavoljub Muslin.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je Savo Milošević podneo ostavku na mesto direktora A reprezentacije Srbije, a razmotriće se i ublažavanje disciplinske mere na račun FK Crvena zvezda, u vidu tri utakmice igranja bez publike na stadionu "Rajko Mitić".

To nije bilo sve, pošto je bilo reči o Veljku Paunoviću i infrastrukturi stadiona Crvene zvezde i Partizana.

"Članovi Odbora za hitna pitanja su doneli odluku o predlaganju Veljka Paunovića, selektora omladinske reprezentacije Srbije uzarsta do 20 godina koja je na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu osvojila titulu prvaka sveta, za dobijanje 'Majske nagrade' u kategoriji najboljeg sportskog stručnjaka. Takođe, na današnjoj sednici donesena je odluka o kategorizaciji sportista i sportskih stručnjaka za takmičarsku 2014/15. godinu, odluka vezana za rad instruktorske službe FSS, kao i odluka o dopuni jedinstvene liste delegata za tekuću sezonu", navodi se u saopštenju, i dodaje:

"Na današnjoj sednici analizirani su i zaključci posle posete nadležnih iz UEFA oko stanja infrastrukture na stadionima Crvene zvezde i Partizana. Osnovni stav posle posete je da je stanje na stadionima neadekvatno i da ne odgovara standardima UEFA. Naglašeno je da na oba objekta mnogo toga mora da bude urađeno u najkraćem mogućem periodu kako bi oni bili spremni kako za utakmice ova dva kluba u evropskim takmičenjima, a takođe i za susrete reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. FS Srbije će nadgledati kompletan proces, ali se zahteva od klubova da u što kraćem roku dostave sopstvene izveštaje o aktuelnom stanju i planu realizacije poslova".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track