(VIDEO) DORTMUND RAZBIO VOLFSBURG: Fudbaleri Bajerna mislili o Atletiku, pa odložili proslavu titule
Foto: Reuters

Bundesliga ušla u završnicu

(VIDEO) DORTMUND RAZBIO VOLFSBURG: Fudbaleri Bajerna mislili o Atletiku, pa odložili proslavu titule

Fudbal -

Fudbaleri Bajerna i Borusije Menhengladbah odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u Minhenu u utakmici 32. kola Bundeslige.

Domaći navijači na "Alijanc areni" bili su spremni za proslavu četvrte uzastopne, a ukupno 26. titule prvaka Nemačke, ali im je sve planove pokvario Han izjednačujućim pogotkom u 72. minutu. Bajern je dotle vodio golom Milera u šestom minutu.

Bajern na vrhu tabele ima 82 boda, pet više od drugoplasirane Borusije Dortmund dva kola pre kraja, i malo mu nedostaje da i teoretski overi "salataru". Međutim, danas to nije učinio. Tim Pepa Gvardiole igrao je u "šarenom" sastavu i sa mislima u revanšu polufinala Lige šampiona koji će igrati u utorak u Minhenu protiv madridskog Atletika. Bajern je prvi meč izgubio rezultatom 0:1.

Borusija Dortmund se približila Bajernu deklasiravši Volfsburg - 5:1. U strelce su se upisali Kagava, Ramos, Rojs i Obamejang dva puta, dok je čast gostiju spasao Širle u finišu utakmice. Meč u Dortmunu obeležio je neprijateljski odnos domaćih navijača prema kapitenu Matsu Humelsu koji na leto odlazi u Bajern. Volfsburg je deseti sa 39 bodova.

Šalke je trijumfom na gostovanju prežaljenom Hanoveru 3:1 nastavio borbu za izlazak u Evropu, možda čak i Ligu šampiona. Šalke je šesti sa 48 bodova, dok je Majnc sedmi sa jednim manje, jer nije uspeo da slomi otpor Hamburga na svom stadionu - 0:0. Srpski internacionalac Gojko Kačar odigrao je ceo meč za goste.

Ajntraht je osvojio važne bodove u Darmštadu u borbi za opstanak - 2:1. Sastav iz Frankfurta deli 15. mesto sa Štutgartom, sa po 33 boda, s tim da "švabe" imaju meč manje. To je mesto koje garantuje opstanak, dok se sa 16. ide u baraž.

Za Darmštad je igrao Slobodan Rajković do 13. minuta, a za Ajntraht Mijat Gaćinović, koji je zamenjen u poluvremenu.

U duelu rivala iz sredine tabele Hofenhajm je kao domaćin savladao Ingolštad 2:1.

Bayern München 1-1 Mönchengladbach HD All Goals... by fantasticfootball

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track