FK TREPČA: UEFA je kriminalna organizacija, igraćemo i dalje u Srbiji
Foto: FK Trepča Fejsbuk

Klub iz Kosovske Mitrovice nema dilemu

FK TREPČA: UEFA je kriminalna organizacija, igraćemo i dalje u Srbiji

Fudbal -

Fudbalski klub Trepča iz Kosovske Mitrovice objavio je danas da će nastaviti da učestvuje u takmičenjima pod okriljem nacionalnog saveza Srbije, a u saopštenju se oštro kritikuje odluka o prijemu Kosova u UEFA.

"Odluka sa današnjeg sastanka kriminalne organizacije UEFA u Budimpešti dokazala je da se novcem može kupiti sve", navodi se u tekstu objavljenom na profilu Trepče na Fejsbuku.

Evropska fudbalska unija (UEFA) primila je danas Kosovo kao svoju 55. članicu, a iz Trepče je poručeno da i pored toga u tom klubu, ali i ostalim sa severa Kosova i Metohije stanje ostaje nepromenjeno.

"Mi smo i dalje okrenuti svom matičnom Fudbalskog savezu Srbije i (regionalnom) Fudbalskom savezu Kosova i Metohije kao njihovom konstitutivnom članu i nastavljamo takmičenje upravo onde gde smo i do sada bili, Zonska liga Morava, Fudbalskog saveza Regiona zapadne Srbije", istakli su iz Trepče.

Fudbalski klub Trepča osnovan je 1932. godine. Bio je standardni član Druge savezne lige Jugoslavije i rasadnik je uspešnih fudbalera koji su iz ovog kluba nastavili da grade karijere širom sveta.

Trepča danas nema svoj stadion s obzirom na to da je ostao u južnom, albanskom delu Kosovske Mitrovice. Klub se trenutno takmiči u četvrtoj ligi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track