(VIDEO) REPRIZA FINALA IZ 2014: Real pobedio Siti i za trofej Lige šampiona igraće s Atletikom
Foto: Reuters

Madridski derbi u Milanu

(VIDEO) REPRIZA FINALA IZ 2014: Real pobedio Siti i za trofej Lige šampiona igraće s Atletikom

Fudbal -

Fudbaleri Real Madrid pobedili su Mančester siti na svom stadionu "Santjago Bernabeu" 1:0 (1:0) u revanšu polufinala Lige šampiona i plasirali se u finale.

U prvom meču između "građana" i "kraljeva" prošle nedelje u Mančesteru nije bilo golova, pa je tim trenera Zinedina Zidana do finala došao zahvaljujući autogolu Fernanda u 20. minutu večerašnje utakmice. Geret Bejl je želeo da centrira sa desne strane, Brazilac je uklizao i zakačio loptu, koja je promenila pravac i završila u mreži Džoa Harta.

Ispostavilo se da je taj trenutak rešio pitanje pobednika polufinalnog dvomeča i Realu obezbedio plasman u 14. finale Lige šampiona (ili Kupa šampiona).Real je po svemu viđenom u 180 minuta borbe sa Sitijem zasluženo prošao dalje. "Kraljevi" su i u Engleskoj bili bliži pobedi, a večeras su na svom stadionu bili još ubedljiviji. Gosti su pogodili stativu posle šuta Fernandinja u finišu prvog poluvremena i to je bilo sve od "građana". S druge strane, Real je, osim gola, sve vreme kontrolisao igru, Geret Bejl je pogodio prečku, Luka Modrić je imao veliku šansu, Kristijano Ronaldo je zapretio Hartu više puta...Zato ćemo 28. maja na "San Siru" u Milanu gledati reprizu finala iz 2014. godine između madridskih rivala, Reala i Atletika. Podsetimo, "jorgandžije" su juče eliminisale Bajern iako su izgubile u Minhenu 1:2, ali su drugi put za tri godine stigli do završne predstave elitnog takmičenja zahvaljujući pobedi u prvoj utakmici 1:0.Pre dve godine u Lisabonu Atletiko je bio nadomak osvajanja "klempavog" pehara, jer je od 36. minuta vodio golom Dijega Godina. Međutim, Serhio Ramos je izjednačio u 93. minutu, a onda je Real bio ubedljiv u produžetku - 4:1. U strelce su se upisali i Geret Bejl, Marselo i Kristijano Ronaldo iz penala.

Ove godine će ili Real 11. put postati šampion Evrope ili Atletiko prvi put. Svakako će titula ponovo stići u Madrid.

Real Madrid 1-0 Manchester City Full Highlights... by ak-productions

SASTAVI:

Kristijano Ronaldo se oporavio od povrede, pa ga je trener Reala Zinedin Zidan uvrstio u prvi tim. Kao što se i znalo, Karim Benzema je i dalje povređen i nije igrao. Zidan je napravio i jedno iznenađenje, izborom Iska za mesto u veznom redu.

S druge strane, Manule Pelegrini je u tim vratio Kolo Turea, dok je Hesus Navas zamenio povređenog Davida Silvu.

REAL MADRID: Navas - Karvahal, Pepe, Serhio Ramos, Marselo - Kros, Modrić (od 88. Kovačić), Isko (od 67. Rodrigez) - Bejl, Ronaldo, Hese (od 56. Lukas Vaskez).

MANČESTER SITI: Hart - Sanja, Kompani (od 10. Mangala), Otamendi, Kliši - Fernando, Fernandinjo, Ture - Navas (od 69. Ihenačo), De Brujne, Aguero.

Utakmicu sudi Slovenac Damir Skomina.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA:

Kraj - 1:0!

89. minut - Aguero je opalio iz daljine - zamalo preko prečke.

88. minut - Zidan je izveo Modrića, a uveo Kovačića.

69. minut - Poslednja izmena Pelegrinija - Ihenačo je zamenio Navasa.

67. minut - Druga promena kod Reala - Rodrigez je u igri umesto Iska.

63. minut - PREČKA! Bejl je glavom šutirao posle kornera Krosa, ali je loptu zaustavila prečka! U nastavku akcije Ronaldo se našao u ofsajdu, a onda je rukama ubacio loptu u mrežu. Sudija Skomina ga nije kaznio za to.

61. minut - Druga izmena kod gostiju: Sterling je zamenio Turea. Sada će Siti imati još ofanzivniju postavku.

59. minut - Ponovo je Ronaldo zapretio Hartu, koji je opet bio siguran.

56. minut - Izmena u Realu, Lukas Vaskez je zamenio Hesea.

55. minut - Ponovo je Karvahal prošao po desnom krilu i centrirao, Ronaldo se sjajno u skoku izborio za poziciju za šut, ali je gađao pravo u Harta.

52. minut - VELIKA ŠANSA ZA REAL! Modrić je prihvatio loptu usamljen pred Hartom, svi su mislili da se Hrvat nalazi u ofsajdu, ali sudije nisu reagovale, a golman Sitija je izleteo i odbranio pokušaj veziste Reala.

Luka Modric Amazing Chance HD - Real Madrid 1-0... by adnan-kamberi1

51. minut - Karvahal je proigrao Hesea, koji je snažno pucao, ali preko gola.

50. minut - Duga i precizna lopta Bejla za Ronalda, koji nije dobro uhvatio volej, pa Hart nije imao problema da interveniše.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme - 1:0!

44. minut - STATIVA! Fernandinjo je tukao sa ivice kaznenog prostora. Pogodio je spoljnu strane stative.

Fernandinho Amazing Chance HD - Real Madrid 1-0... by besar-durguti

36. minut - Poništen gol Realu. Pepe je "uhvaćen" u ofsajdu posle prekida, pa se uzalud radovao Serhio Ramos što je zatim ubacio loptu u mrežu.

21:14 - Sjajna sezona Gereta Bejla: 29 mečeva, 20 golova, 11 asistencija.

25. minut - U prvoj četvrtini meča Real ima 62 odsto vremena loptu u svom posedu.

24. minut - Prvi put su zapretili gosti. Hesus Navas je prošao po desnom krilu i oštro centrirao, ali je njegov prezimenjak pred golom Reala Kejlor pravovremeno intervenisao.

24. minut - Ronaldo je pucao "na prvu" - preko gola.

21:04 - Evo kako je tekla akcija kod gola:

20. minut - GOOOLLL - 1:0 - AUTOGOL! Karvahal je proigrao Bejla, koji je želeo da centrira sa desne strane, ali je Fernando uklizao, zakačio loptu i ona je odletela u mrežu Mančester sitija. UEFA je Brazilcu pripisala autogol.

Gareth Bale Goal - Real Madrid 1-0 Manchester... by football-zone

13. minut - Prvi pokušaj Ronalda. Karvahal je centrirao se desnog krila, Portugalac je skočio na pet, šest metara od gola i glavom šutirao neprecizno.

20:57 - Fudbaler Mančester sitija Fernandinjo danas slavi 31. rođendan. Brazilac je šesti fudbaler, koji na rođendan igra polufinale Lige šampiona, a samo se Daniju Alvešu iz Barselone to desilo dva puta.

10. minut - Kompani napušta teren zbog povrede! Kapitensku traku je predao Tureu, a mesto u timu ustupio je Mangali.

1. minut - Utakmica je počela...

20:43 - Sjajna koreografija

20:40 - I Đoković na stadionuNovak Đoković je u društvu brata Marka došao na "Santjago Bernabeu" da gleda meč. Tu je i Rafael Nadal.

20:35 - "Bernabeu" se napuni za tili časNa 15-ak minuta pre početka meča tribine su poluprazne, ali se onda napune za tili čas. Takav je običaj na "Santjago Bernabeuu".

20:28 - Realovo 27. polufinaleReal Madrid igra 27. polufinale Lige šampiona ili Kupa šampiona. U finalima je igrao 13 puta i osvojio deset titula. Sitiju je ovo prvo polufinale.

20:22 - Igrači se zagrevaju dok se tribine pune

20:13 - Zidan je osvojio Ligu šampiona kao igrač. Može li i kao trener?

20:09 - Real nije primio nijedan gol na "Bernabeuu" u Ligi šampiona

20:04 - U Madridu je 27 stepeni Celzijusa!Biće pakleno na terenu stadiona "Santjago Bernabeu".

20:00 - Sija u Realovoj svlačionici

19:55 - "Kraljevski" doček

19:50 - Put do polufinalaReal Madrid je na putu do polufinala izbacio Romu (2:0, 2:0) i Volfsburg (0:2, 3:0), dok je Mančester siti bio bolji od Dinama iz Kijeva (3:1, 0:0) i Pari Sen Žermena (2:2, 1:0).Podsetite se detalja iz četvrtfinalnih duela.

19:45 - Pelegrini: Nećemo ići na 0:0"Nećemo ići na to da na Bernabeu probamo da sačuvamo 0:0, trudićemo se da napadnemo i probaćemo da dođemo do rezultata. Nerešen rezultat vodi nas u finale samo ako postignemo gol", kazao je trener Sitija Manuel Pelegrini.

19:40 - Real bliži pobedi u MančesteruU prvom meču Real je bio bliži pobedi, jer je propustio nekoliko šansi u drugom poluvremenu. Ipak, generalno gledano, "građani" i "kraljevi" su razočarali igrom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track