Ludilo na  Ostrvu!

Siti čekao pehar 44 godine i dva dana

Ludilo na Ostrvu!

Fudbal -
Fudbaleri Sitija osvojili titulu pošto su golovima Džeka i Agvera u zaustavnom vremenu savladali KPR rezultatom 3:2

Fudbal je čudo!Kakva ludnica u poslednjem kolu! U samom finišu verovatno najdramatičnijeg Premijeršipa u istoriji Mančester siti je postao novi šampion zahvaljujući pobedi nad Kvins park rendžersom od 3:2 (1:0) u neverovatnoj fudbalskoj predstavi. Bili su „plavci“ na ivici katastrofe, gubili do 92. minuta, a onda golovima Džeka i Agvera stigli do 44 duge godine čekane titule. Rasplet na kakvom bi pozavideli i najčuveniji režiseri filmova za kidanje živaca.

I dok je na Al Itihadu zavladala ludnica, drugi deo Mančestera, onaj crveni, potpuno je zanemeo. Njihovi ljubimci odradili su posao u Sanerlendu, slavili sa 1:0 golom Vejna Runija i bili na „milimetar“ od odbrane titule, a onda se dogodilo pravo pravcato čudo.Početak susreta nije nagoveštavao da će rasplet bio toliko uzbudljiv.

Oba Mančestera su povela već u prvom poluvremenu i niko nije ni slutio kakva se drama sprema. Najavu paklenog raspleta videli smo u 48. minutu, kada je Sise iskoristio katastrofalnu grešku Leskota i izjednačio rezultat. Nekoliko minuta kasnije Džoi Barton je isključen zbog udaranja Teveza (iako je Argentinac isprovocirao udarac prgavog rivala) i Siti je opet imao konce u svojim rukama. A onda šok!

Kontra gostiju koju Meki pretvara u senzacionalno vođstvo.Gola nije bilo do 92. minuta. A onda je Džeko izjednačio. Ludnica!Kun Agvero poveo je jedan od poslednjih napada, dodao Baloteliju, ovaj mu nekako doturio loptu, a onda je omaleni Argentinac prošao kroz odbranu rivala i postigao gol za istoriju!

13. maj 2012. - Agvero: Sreća!- Nadam se da više nikad nećemo morati da slavimo na ovakav način, posle ovakve drame! To što sam ja dao taj gol samo je sticaj srećnih okolnosti - rekao je Agvero.

11.maj 1968. - Frensis Li

Pre 44 godine Mančester siti je na Sent Džejms parku osvojio poslednju titulu, a i tada je bilo izuzetno dramatično. Siti je savladao Njukasl sa 4:3, a gol odluke postigao je Frensis Li u 63. minutu.

Građani se radovali do neba
Građani se radovali do neba

Sanderlend - Junajted 0:1
Sanderlend - Junajted 0:1

Ovako je tekla drama na meču Mančester siti - KPR
Ovako je tekla drama na meču Mančester siti - KPR

http://www.youtube.com/watch?v=fzoZwp69cn4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track