SLAVOLJUB MUSLIN ZA KURIR: Vratiću Vidića među orlove!
Foto: Nebojša Mandić

Intervju, novi selektor reprezentacije Srbije gost na slavi našeg lista

SLAVOLJUB MUSLIN ZA KURIR: Vratiću Vidića među orlove!

Fudbal -

Dan nakon imenovanja na selektorsku funkciju, Muslin otkrio da pokušava da ubedi legendarnog igrača da mu bude pomoćnik i da od toga ne odustaje

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin bio je gost redakcije Kurira na krsnoj slavi Ðurđevdan, a tom prilikom pričao je o planovima kako da „orlove“ odvede na Mundijal u Rusiju 2018.Kako protiču prvi dani na funkciji selektora?- Radno od samog početka, vrlo brzo nas očekuju tri prijateljske utakmice. Želim da vidim sve igrače, imam sastanke u FSS. Želja je da se prilika pruži momcima koji su na Novom Zelandu postali omladinski šampioni sveta, a očekuje me i mnogo razgovora sa svim reprezentativcima.Ko vam je od bivših igrača čestitao novi angažman? Možda Zinedin Zidan ili Nemanja Vidić?- Sa Zidanom se nisam čuo, ali ću ga zvati da mu čestitam osvajanje LŠ, a Nemanja me je zvao isti dan kad sam izabran.Da ga niste zvali da vam bude pomoćnik?- Iskreno, jesam! Želim ga u svom stručnom štabu, ali on ima druge planove. Zahvalio se na pozivu, a videćemo šta će se dogoditi u budućnosti jer on bi mnogo značio reprezentaciji.Kad već ne može Vidić, ko će vam pomagati?- Sa mnom će sigurno biti Sergej Gurenko, a pored njega imaću još dva pomoćnika, osobu zaduženu za skautiranje protivnika i trenera golmana. O imenima ne bih sada.Tokom cele karijere prati vas priča da ste u dilovima s menadžerima?- Nikada u životu nisam imao nikakve veze s menadžerima. Neko namerno stvara takvu sliku. Pa u Zvezdi sam ulazio u sukobe baš zbog menadžera. Uz to, nikad nisam vodio srpske igrače sa sobom. Samo sam Branislava Ivanovića doveo u Lokomotivu, što se ispostavilo kao dobar potez.Dobro, ali ne možete da kažete da vas ne prate te priče?- Evo, ispričaću vam ovo. Srđan Bajčetić je počeo da igra tek kad sam postao trener Zvezde. Sećam se da smo išli na neko putovanje i u avionu sedi moj kum, a pored njega čovek vrlo blizak upravi kluba, a možda je i bio njen član, ne znam tačno, i kaže: „Ovaj Bajčetić igra jer je rođak Muslinove žene“. Kakva ludost. Priđem kasnije tom čoveku i pitam ga kako može tako da priča, a on mi se izvinjava. Eto, to je to. Znam da će tih napada biti ponovo, ali naučiš s vremenom da se nosiš s tim.Šta to možete da ponudite, a vaši prethodnici nisu?- Tražiću od igrača da budu ono što jesu i da se bore za Srbiju. Hoću da kažu: „Ej, pa mi smo 56. na listi FIFA, a igramo u vrhunskim klubovima. To je i naša sramota. Dajte da to ispravimo“. Želim da nam vrate ponos što smo Srbi i da se radujemo kao posle uspeha vaterpolista, košarkaša ili Ðokovića.

Srdačno. Slavoljub Muslin u redakciji Kurira
Srdačno. Slavoljub Muslin u redakciji Kurira

Mnogi su to najavljivali, a šta vi nudite?

- Disciplinu. Igračima ću saopštiti šta sme, a šta ne sme da se radi. Neće biti tolerisani odlasci na splavove, ili bilo šta slično. Oko toga nema diskusije. Vrata ekipe su svima otvorena, ali od njih zavisi kad će se zatvoriti.Dakle, smatrate da su igrači krivi za loše rezultate?- Pa ko drugi? Naravno da posle poraza i trener ima krivicu, ali ti momci su na terenu i trebalo bi da se zapitaju zašto igraju loše. Činjenica je da oni imaju kvalitet, a da ovo do sada nije bilo loše. E, to mora da se promeni.Možete li da tvrdite da će se u tom slučaju reprezentacija plasirati na SP?- Ne mogu da kažem da jurimo prvo mesto ili koliko bodova ćemo osvojiti, ali obećavam da ćemo dati maksimum. Samo dobrom igrom i poštenim odnosom možemo da vratimo navijače, a oni su nam potrebni.Poslednjih godina niste imali sjajne rezultate, što daje argumentaciju vašim kritičarima?- Bio bih idiot i kreten kad bih mislio da me svi vole. Vrlo dobro znam ko me je podržao, a ko nije, ali ne bih o imenima.Priča se da predsednik FSS Tomislav Karadžić nije bio za vas?- To nije istina. Ali, kao što rekoh, nemam 15 ili 18 godina, ni iluzije da me svi vole. Znam da će mnogi čekati da izgubimo neku utakmicu, pa da kažu: „Eto, jesmo li rekli da on nije prava osoba za selektora?“ Spreman sam na to.Kadar ste Crvene zvezde, kakav ćete odnos imati s Partizanom?- Volim Zvezdu, ali uvek sam pričao da bez jakog Partizana nema ni jake Zvezde. Mržnja izjeda onog koji mrzi, a ne onog kog mrze, a u sportu nema neprijatelja, već samo protivnika.
Ponuda na stolu. Nemanja Vidić
Ponuda na stolu. Nemanja Vidić

DoslednostNEMA POMIRENJA SA DŽAJOMNajavili ste razgovore sa klubovima. Da li ćete kontaktirati i s počasnim predsednikom Zvezde Draganom Džajićem?- Nema potrebe da pričamo jer ću kontaktirati s trenerima. Ne mogu da kažem da se nas dvojica nećemo nikad pomiriti, ali to se neće dogoditi sad.A ukoliko postane predsednik FSS?- Ukoliko se to dogodi, znaću šta i kako.

ČestitkaKURIRCI, SREĆNA SLAVA I OSTANITE NAJBOLJI!Šta možete da poručite čitaocima Kurira?- Pre svega, čast mi je što sam došao u Kurir baš na ovaj dan, jer Ðurđevdan je veliki praznik. Želim da vam poželim srećnu slavu i voleo bih da ostanete takvi kakvi ste bili do sada, a to znači najbolji. Takođe, iskoristio bih priliku da vaše čitaoce zamolim da pruže podršku reprezentaciji jer nam to mnogo znači.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track